17 çeyrektir büyüyen Türkiye ekonomisini temel yaklaşımı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, akıllı planlamanın elindeki parayı ve imkanı etkin şekilde kullanmanın çok hayati bir role sahip olduğunu gösterdiğini belirterek, “Son 17 çeyrektir büyüyen Türkiye ekonomisini daha da ileriye taşıyacak olan temel yaklaşım budur” dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Akıllı İktisadi Planlama ve Sanayi Politikaları konferansında konuşan Çağlar, Akıllı İktisadi Planlama kavramının üst düzey teknolojinin, katma değerin ve yenilikçiliğin hayati rolüne işaret ettiğini dile getirerek, “Ne olursa olsun, yeter ki yabancı sermaye gelsin” mantığının hiçbir ülke ekonomisini ileriye taşıyamayacağını söyledi.

Çağlar, esas olanın, ekonomik sepetin içine her şeyi koymak değil, kaynakların doğru yönde kullanılması olduğunu vurgulayarak, yabancı yatırımın oluşturacağı katma değerin ve hangi sektörde nasıl bir yatırım politikası izleneceğinin kalkınmak isteyen ekonomiler için çok önemli olduğunu ifade etti.

Akıllı planlamanın, elindeki parayı ve imkanı etkin şekilde kullanmanın çok hayati bir role sahip olduğunu gösterdiğini vurgulayan Çağlar, son 17 çeyrektir büyüyen Türkiye ekonomisini daha da ileriye taşıyacak olan temel yaklaşımın da bu olduğunu kaydetti.

İbrahim Çağlar, bu noktada konferansta ele alınacak meselelerin aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin vizyonu ve misyonuyla da çok uyumlu olduğunu düşündüğünü vurgulayarak,  şöyle konuştu:

“350 bini aşkın üyeli İstanbul Ticaret Odası, üniversite kurarak bilimsel çalışmaları ekonomik hayatın gerçekleriyle yakınlaştırdı. Üniversitemizin kurulduğu 2001 yılında sadece 73 öğrencisi vardı. Bugün 6 bin öğrencimiz var. 300’den fazla öğretim elemanıyla akademik hayatta her geçen yıl daha derin izler bırakıyoruz. 6 fakülte, bir hazırlık okulu, bir meslek yüksek okuluyla, öğrencilerimiz burada hayata hazırlanıyor. 3 enstitü,18 tane de araştırma ve eğitim merkeziyle, Ticaret Üniversitesi teoriyi pratikle, akademik hayatı iş hayatıyla buluşturmaya devam ediyor. Üniversitemiz, iş adamı ile akademisyeni aynı platformda bir araya getiriyor. Akıllı İktisadi Planlama ve Sanayi Politikaları Konferansı da üniversitemizin işte bu misyonunun parçasıdır.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.