Alibaba ‘Asya şampiyonu takıma “talip oldu

Alibaba Group Holding Ltd., Çin’in önde gelen takımlarından olan ve 2013’te Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanan, Guangzhou Evergrande Football Club’ın yarısını almak için anlaştı. Şirketin kurucusu Jack Ma, böylece profesyonel sporun içinde yer alan milyarderler arasına katıldı.

Şirketlerin bugün düzenlediği ve Jack Ma’nın da yer aldığı ortak bildiride, Guangzhou Evergrande’nin yüzde 50’lik hisseleri için, Alibaba’nın Evergrande Real Estate Group Ltd.’ye 1.2 milyar yuan (192 milyon dolar) ödeyeceği açıklandı. Anlaşmanın ardından Evergrande hisseleri iki aya yakın bir sürenin zirvesine tırmandı.

Çin’in en büyük elektronik ticaret şirketi Alibaba, bu yıl içerisinde tüm zamanların en büyüğu olabilecek bir ilk halka arza hazırlanıyor. Ma bu anlaşma ile, aralarında NBA takımlarından Dallas Mavericks’i elinde bulunduran Mark Cuban ve Los Angeles Clippers için 2 milyar dolarlık bir anlaşma açıklayan Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer’ın da bulunduğu, spor takımı sahibi olan teknoloji yöneticilerinden biri oldu.

Guangzhou’da yapılan bildiride konuşan Jack Ma, “Futbol işine girmemizin sebebi, Alibaba’nın sağlık ve mutluluk üzerine kurulu stratejisi. Futbola yatırım yapmak mutluluğa yatırım yapmaktır” ifadelerini kullandı.

Evergrande Başkanı Hui Ka Yan, kulüp için bir sonraki adımın 20 yeni yatırımcı daha bulmak olduğunu ifade etti.

Evergrande’nin hisseleri yüzde 3.6 yükselerek Hong Kong saati ile 13:05’te 3.73 Hong Kong dolarından işlem gördü. Şirketin işlem gördüğü Hang Seng Endeksi ise yüzde 0.2 aşağıda.

Ünlü İtalyan teknik adam Marcello Lippi yönetiminde 2013 yılı Asya Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak, bu kupaya ulaşan ilk Çin takımı olma başarısını gösteren Guangzhou Evergrande, Çin ligini de üç yıl üst üste kazanarak domine etmiş durumda.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.