Beşiktaş’ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulüp yararına olacak her konuda ellerini taşın altına sokacaklarını söyledi. Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzlukla ilgili ise Orman, “Bunu bulan, ortaya çıkaran biziz. Üstünü örten değil, savcılığa suç duyurusunda bulunan biziz…. Üstü örtülüyormuş gibi konuşulması beni çok üzmektedir. Beşiktaş’ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur” dedi.

“Biz gelince mi tüzük oldu?” 

Beşiktaş İntegral Arena’da gerçekleştirilen olağanüstü tüzük tadil genel kurulunda kapanış konuşmasını yapan Orman, kendi dönemlerinde ikinci tüzük tadil toplantısını yaptıklarını belirterek, “Bundan önce Yıldırım Demirören döneminde kaç defa tüzük tadil toplantısı istendi merak ediyorum. Biz gelince mi tüzük oldu? Ondan önce eksikler yok muydu? İki sene içinde iki tane yaptık. Benim baktığım yer Beşiktaş menfaatleridir. Beşiktaş Kulübü’nün menfaatine olduğunu düşündüğümüz her şeyde elimizi taşın altına sokarız” diye konuştu.

Başkan Orman, tüzük tadil talebinde bulunanların bu konuda çalışması için bir ekip kuracaklarını ve isteyenin bu ekipte çalışabileceğini vurgulayarak, “En iyi tüzük değiştirmediğimiz tüzüktü. O tüzük başkan ve yönetim kuruluna her konuda yetki verirken, biz borçlanma ve süremiz dahil olmak üzere sınır getirdik” dedi.

Delege konusu

Bir üyenin Beşiktaş Belediyesi yeni başkanın bir ay içinde kulübe üye yapılıp, 400 siyah-beyazlı taraftarın üye yapılmaması yönündeki eleştirilerine yanıt veren Fikret Orman, “400 taraftar üye yapılmıyor dendi. Listeni al gel bizzat ilgileneceğim. İki senede yapmış olduğumuz üye sayısı beş bindir. Fenerbahçeli, Galatasaraylı üye çok konuşulan konu. Ancak yeni üyenin hangi takımdan olduğunu bulmak izafi konudur. Tüzüğümüz buna müsait değil” ifadelerini kullandı.

Kartal Yuvaları’ndaki yolsuzluk

Kartal Yuvası mağazalarında yaşanan yolsuzlukla ilgili de Orman, şunları söyledi:

“Bunu bulan, ortaya çıkaran biziz. Üstünü örten değil, savcılığa suç duyurusunda bulunan biziz. Savcılık delilleri toplayıp dava açıyor. Hukuksal olarak bunun haricinde yaptırım durumumuz yok. Hapse atacak gücüm yok. ‘Bunu işe alan arkadaşlar istifa etti mi?’ diye soruluyor. Benim şirketlerimde de yolsuzluklar oluyor. İşe aldığınız kişi, bir suistimal yaptı diye patronun şirketi sattığı, kapattığı nerede görülmüş. Üstü örtülüyormuş gibi konuşulması beni çok üzmektedir. Beşiktaş’ta üstünü örteceğimiz bir kuruş yoktur.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.