Cep Telefonlarından VERGİ BORCU Öğrenilecek ..

Vergi borcu en güncel şekilde cep telefonlarında  e devlet  mobil hizmeti ile  öğrenilebilecek. Cep telefonlarında e- devlet mobil uygulaması indirilmek suretiyle bu işlemler,  vergi dairesine gitmeden halledilmiş olmaktadır.Öncelikle  En yakın PTT  Müdürlüğünden  e -devlet şifresi alınması gerekiyor. Uygulamanın Sistemine  e- devlet şifresi yazıldıktan sonra e- devlet uygulaması hizmetleri açılmaktadır.  Böylece vergi-ssk-  tapu-mahkeme-savcılık gibi e- devlet hizmetlerine ulaşmak daha kolaylaşmaktadır.

Vergi borcu sorgulama işlemleri sayesinde  internet üzerinden hakkınızdaki kamu daireleri ile olan tüm işlemlere daha kolay erişilmektedir. Bu sayede  Vergi borcu sorgulama ile devlete olan tüm borçları kısa veya uzun dönem borçlarınızı öğrenmeniz mümkündür. Vergi borcu sorgulama hizmeti tüm TC vatandaşlarına  ücretsiz olarak sunulmaktadır. .

On line sistemler  e- Devlet üzerinden yürütülmektedir. e- Devlet sistemi  resmi internet sitesi olduğu için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini  içinde  toplamak suretiyle  online  hizmeti ile  daha kolay-ücretsiz-idareye gitmeden öğrenmeyi sağlamaktadır.

E -devlet  Üyelik işlemleri   karmaşık ve zor işlem değildir. E- Devlet üyeliği için yapılması   gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğinizi belirtmek, Nüfus cüzdanı-evlilik cüzdanı-pasaportunuzu  görevliye  sunmaktır.  işlem yapan   görevli memur  size T.C. kimlik numaranıza tanımlı olan bir şifre verilmesi ile sona eren bir işlemdir.

Bu şifre için sadece ilk defada  PTT şubesi sizden 2 TL tutarında işlem ücreti talep etmekte,eğer kaybederseniz defalarca alabilirsiniz ama ücret bu sefer 5 TL den başlamaktadır. Sisteme ilk  giriş yaptığınızda sistem bir sonraki yapacak olduğunuz işlemlerde sizi tanımak için kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara doldurmanız gerekmektedir. Daha sonra isterseniz  kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değişiklik yapabilirsiniz. Bu işlemler sonucunda e- Devlet sistemi resmi işlemleriniz için hazır hale gelecektir.

Hangi cep telefonunuzu kullandığınız hiç önemli değil .E devlet uygulamasını  ücretsiz olarak indirdiğinizde  artık e-devlet hizmetleri cep telefonunuz da dır

Vergi Borcunuzu mu merak ettiniz ?

Borç sorgulama işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken tek işlem e- Devlet sistemi üzerinde bulunan arama sekmesine vergi borç sorgulama yazmanız halinde vergi borç sorgulama işleminizi gerçekleştirme imkanına sahipsiniz. Sizde vergi borç sorgulama hakkında bilgi sahibi olmanız için e- Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

Bu şekilde; en basit, en kolay ve yorulmadan, masrafsız şekilde  direk  internet servisi üzerinden, e- Devlet sistemi ile tüm işlemlerinizi gerçekleştirmiş olacaksınız

Cep telefon uygulamaları artık hayatı kolaylaştırmakta …

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.