Çocuk Parası Nasıl Alınır ?

Çocuk parası veya diğer adıyla doğum paraları nasıl alınır ? Hangi yollar izlenmelidir ?

Doğum yardımı ;    1.Çocuk  300 TL  –  2. Çocuk 400 TL –   3.Çocuk 600 TL   doğan her çocuk için bir defaya mahsus olmak üzere ödeme yapılacaktır. Doğum Yardımı kapsamında yapılan ödeme haczedilemez, üzerinden hiçbir vergi ve kesinti yapılmaksızın ödenir.

Şartlar nedir Peki ? 

Sadece  anne veya   babanın T.C. vatandaşı olması, doğumun 15.05.2015 tarihinden sonra gerçekleşmiş olması ve bebeğin canlı doğması  yeterlidir

Başvuru nasıl yapılmalıdır ? 

Başvurular Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Sosyal Hizmet Merkezleri ve yurtdışında Konsolosluklar aracılığıyla ve ilgili sistem  DYS sistemine giriş işlemini Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Personel tarafından yapılarak gerçekleşir. Uygun görülmesi halinde  ödeme yapılacaktır.

Önemli olan ; 

15.05.2015 tarihinden sonra  doğumun olmasıdır

İstisnai durum ;

Evlat edinilen çocuklar için  bir yardım yoktur

Başvuruyuk kim yapar ?

Öncelikli olarak anne   veya anne adına  baba tarafından da yapılır. . Annenin ölmesi ya da T.C. vatandaşı olmaması durumunda başvuru, baba ya da çocuğun Kanuni Temsilcisi tarafından yapılabilecektir.

Önceki çocuk sayısı  önemli mi ?

Belirlenen tarihten sonra doğan cocuk  eğer  3. çocuk ise  yarıdm 3. çocuk olarak  600 TL yapılır.Bir önceki çocuk sayısı  ancak yeni doğum olduğunda hesaba katılmaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.