E-Defter ile yeni dönem

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile E-Faturaya geçmek zorunda olan mükelleflere 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren elektronik defter tutma zorunluluğu getirildi. E-Deftere geçmek zorunda olan mükellefler, 1 Ocak 2015 tarihine kadar E-Defter başvurusu yapmalı ve 31 Mart 2015 tarihine kadar da ilk E-Defterlerini oluşturmalılar.

E-Defter uygulaması, maliyetlerinin azaltılması, iş süreçlerinin hızlandırılması, verimliliğin artırılması, vergi denetimlerinin etkinleştirilmesi, kayıtlı ekonominin ve yeşil bilişimin desteklenmesi gibi ciddi katkılar sunuyor. GİB tarafından yetkilendirilen şirketler  , tüm muhasebe ve ERP yazılımlarıyla uyumlu platform bağımsız E-Defter çözümü sağlıyor. E-dönüşümün öncü kurumu olarak kağıda dayalı işlemlerden kaynaklanan yüksek maliyetler ile çevresel zararları en aza indiren  şirketler, doğayı koruyarak iş süreçlerinde verimlilik, hız ve kolaylık sunuyor.

E-Defter düzenlemesinin, Vergi Usul ve Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince tutulması zorunlu olan yevmiye defteri ile büyük defterin, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan mevzuatta belirlenen format ve standartlara uygun biçimde elektronik dosya biçiminde hazırlanması, bastırılmaksızın kaydedilmesi, değişmezliğinin, bütünlüğünün, kaynağının doğruluğunun garanti altına alınması ve ilgililer nezdinde ispat aracı olarak kullanılabilmesine imkân tanıyan, hukuki-teknik düzenlemeler bütünü olduğunu söyleyen şirketler, “Türkiye’de yeni bir dönemin kapıları aralanıyor” dedi.

Yaklaşık 20 bin şirketi zorunlu olarak kapsayan E-Defter uygulaması, aynı zamanda isteyen defter mükelleflerin geçebileceği önemli bir e-dönüşüm uygulamasıdır. E-Deftere geçmek zorunda olan mükellefler, 1 Ocak 2015 tarihine kadar E-Defter başvurusu yapmalı 31 Mart 2015 tarihine kadar da ilk E-Defterlerini oluşturmalılar. E-Defter ile mükellefler artık kâğıt üzerinde defter tutmayacak, notere tasdik ettirmeyecek, muhafaza ve ibraz yükümlülüklerini elektronik ortamda gerçekleştirebilecek. Bu uygulamayla Türkiye ekonomisine 500 milyon TL’lik tasarruf sağlanacağı öngörülüyor. E-Defter kullanan şirketler, kâğıda dayalı baskı, noter onayı ve saklama masrafı olmamasından dolayı yüzde 50 ila yüzde 90 arası tasarruf sağlayabilecek.” dedi.

Hizmet veren şirketler in hızlı, kaliteli, güvenilir, katma değerli hizmetler sağlayıp kayıtlı e-posta, E-Fatura, E-Defter, E-Fatura, E-İmza, E-Mutabakat, E-Tebligat ve E-Saklama gibi yasal geçerli hizmetlerin hepsini bir arada, tek elden sunan ülkemizde  izin   almış yetkili  şirketlerin  çözümü, muhasebe veya ticari paket yazılımları ile uyumlu çalışabilmektedir.

Müşterilerimiz defter verisini oluşturduğu muhasebe veya ERP programı ne olursa olsun, yevmiye defteri ile büyük defteri  şirketlerde  E-Defter çözümü veya hizmetimizden yararlanarak kullanabilmektedirler. Şirketler  yetkili kurum olarak, E-Defter oluşturma çözümü sağlamanın yanında, oluşturulan E-Defterlerin hem Vergi Usul hem de Ticaret Kanunu’na uyumlu şekilde mükellefin muhafaza ve ibraz yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve geleceğe dönük ihtiyaçlara kolay uyum sağlayabilmesi için, yasal geçerli ve güvenli şekilde elektronik ortamda saklama hizmeti de sağlamaktadır.” açıklamasında bulunmaktalar.

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.