E Defter uygulamasında yeni yılda kapsam genişliyor

Maliye sistemi e-defter uygulamasıyla büyük mükellefleri kayıt altına almak ,kademe kedeme  diğer sektörleri de sizteme  dahil etmektedir.Yeni Yolda e defter efatura uygulamasını yaygınlaştırmaktadır.Sistem kayıt sitemini kolaylaştırırken yeni   teknolojik uygulamalarıda yanında geliştirmektedir. e-defter, e fatura,e arşiv gibi.

Maliye Bakanlığı’nca (Gelir İdaresi Başkanlığı) 20.06.2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 454 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile, 421 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince zorunluluk getirilen mükelleflere ilave olarak aşağıda sayılan mükelleflere kural olarak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik defter tutma ve e-fatura uygulamasına geçme zorunluluğu getirilmiştir.
a) 2014 veya müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan mükellefler.
b) 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli I sayılı listedeki malların imali, ithali, teslimi vb. faaliyetleri nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) lisans alan mükellefler.
c) Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ekli III sayılı listedeki malları imal, inşa ve ithal eden mükellefler.
İhracat işlemlerinde de e-fatura uygulaması zorunluluğu getirilmiştir
454 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince; e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 11’inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, söz konusu faturalarını da 1/1/2016 tarihinden itibaren e-fatura olarak düzenleyeceklerdir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.