Etyopya’ya Türk Yatırımcılar demir atıyor

175 TÜRK YATIRIMCI VAR

Etiyopya Ticaret Odası ve Sektörel Kuruluşlar Başkanı Solomon Afework, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 10 yılda yüzde 400 artarak 110 milyon dolardan 550 milyon dolara ulaştığını söyledi. Türk yatırımcı sayısının 2004’te sadece 1 kişi olduğunu vurgulayan Afework, şimdi ise 175 Türk yatırımcı olduğu bilgisini verdi.

BAŞBAKAN 5 BAKANLA KATILDI

Önceki gün düzenlenen “Etiyopya-Türkiye Ticaret ve Yatırım Forumu” nda Etiyopya hükümeti, iki ülke işadamlarının ticari birlikteliğine tam desteğini Başbakan Dessalegn’la birlikte Tarım Bakanı, Madencilik Bakanı, Su ve Sulama Bakanı, Sanayi Bakanı ve Dışişleri Bakanı katılımı ile ortaya koydu. Başbakan Dessalegn, Türk işidamlarına “Ülkemde evinizdesiniz” diyerek sıcak ilgi gösterdi. Özel sektörün Türk yatırımcılardan bir şey öğrensinler diye teşvik ettiklerini anlatan Başbakan Dessalegn, sözlerini şöyle sürdürdü:

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

“Hükümetimin gücü yettiği sürece yatırımlar için her türlü desteği vereceğiz. Bu bağlamda TUSKON üyesi işadamlarıyla birlikte çalışmaktan onur duyacağız. Pek çok Türk şirketi son 10 yılda Etiyopya’nın önemli teşvikçileri haline geldi. Bu pazarda birlikte kat edeceğimiz çok yol var. Umuyorum ki ülkemde yatırımlarınız artacaktır. Devlet olarak her alandaki yatırımlarınıza kucak açacağız. TUSKON’a üstlendiği kilit rol için teşekkür ediyorum.”

“TÜRK İŞADAMLARI GEÇ KALMASIN”

TUSKON Başkanı Rızanur Meral de Etiyopya’nın Afrika kıtasında parlayan yıldızlardan biri olduğunu belirterek, Türk işadamlarının bir an önce yatırıma başlamaları gerektiğini şu sözlerle ifade etti: “Türk işadamları Etiyopya hükümetinden sonsuz destek görecek. Etiyopya yatırımın kolay olduğu, hızlı büyüyen bir ülke. Bu sebeple geç kalmayın diğerleri buraya gelince yatırım yapmakta zorlanacaksınız.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.