İflas erteleme kararları şirketlere yeni fırsatlar doğuruyor..

Dünya  da ekonomik buhranlar  devam ederken, Türkiye’de ekonomik gelişmeler yükseliş trendinde.

Ekomonik anlamda yaşanan sıkıntılar ticari faaliyetlerini sürdürmeye çalışan firmalarıda darboğaza sürüklüyor. Birbiri ardına en tanınmış, dev firmalar peşi sıra iflas erteleme için mahkemelerin kapısını çalıyor. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik istikrar sayesinde yeni firmaların çoğalmasına, mevcut firmalar arasında bulunanların bazılarınında iflas erteleme için mahkemeye başvurdukları görülüyor.

Çok sayıda sektörün varlığı, yüksek rekabet koşulları, dönemsel krizler, yanlış yönetimler gibi çeşitli sebeplerden ötürü değerleri çok yüksek firmalar iflas erteleme girişiminde bulunabiliyor. Mahkeme tarafından iflas erteleme alan firmalar belli bir süre daha nefes almaya devam edebiliyor. Sonrasında ise ya ayakta kalıyor, ya da tam anlamıyla iflas ediyor.

Firma sahipleri için bir sığınak, alacaklılar için ise oldukça kötü bir durum olan iflas erteleme süreci içerisine giren şirketlerden sadece parmakla gösterilebilek sayıdakiler yollarına devam edebiliyor.

İflas erteleme süreçleri yeni ortaklıklar için büyük fırsat

Mali yapıları bozulan şirketler bu durumu düzeltmek ve zaman kazanmak adına mahkeme onaylı iflas erteleme kararları neticesinde oluşan süreçte yeni ortaklıklar veya satınalmalar ile yeni çözüm arayışları içerisine giriyorlar. Türkiye’de iflas erteleme alan şirketler ile çözüm ortaklığı yapacak yeni oluşumları bir araya getiren danışmanlık  büroları,  mevcut.

İflas erteleme kararı alan şirketlere profesyonel çöüzümler sunan  İstanbul d a faaliyet gösteren  Danışmanlık  şirketi  MUHSİN BİLGİ DENETİM DANIŞMANLIK A.Ş şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bilgi  “Firmaların iflas erteleme kararı öncesi fizibilite çalışmaları, mali analiz raporları ,iflas erteme karar öncesi ve sonrası süreçlerin yönetilmesi çalışmaları yaparken firmaları buluşturuyoruz.,Bir firmanın ürettiği bir ürün diğer bir firma için çok elzem olabilir. İş te  danışmanlık ve köprü görevi görerek ekonomideki şirketlere yeni   fırsatı oluşturuyoruz..” şeklinde konuştu.

Sadece iflas ertelemede değil  ekonomik sıkıntı da olanlar içinde fırsatlar açık   

 Türkiye’de hali hazırda çok sayıda firma bu süreçten faydalanabilir olduğunu  görülmektedir .Muhsin Bilgi   “Firmalar ekonomik krize girdiklerinde işletme körlükleri oluşabiliyor, kararlarında  yalnız kalıyor, bir çok şeyi göremeyebiliyorlar ya da bazen firmaların duygusal bağlarla bağlandıkları oluyor.  Biz bir an önce bu durumdan çıkması gerektiğini, acil danışmanlık yardımları alması gerektiğinin ,farklı finansal çözümler sunarak olayın   farkına vardırıyoruz çünkü biz sadece  şirketin artı değerle bu süreci geçirmesi için gayret ediyoruz..” ifadelerini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.