İnternetten telefon yerine SALATALIK gönderen dolandırıcı 4 YABANCI DİL bilen HACKER

Sanal ortamda vatandaşları dolandırma hikayesi ilginç olan gencin  AİBÜ’de öğrenci iken alışveriş yaptığı sanal market vasıtasıyla dolandırılmanın acısını tüm Türkiye’den çıkarma isteği olduğu belirlendi.  AİBÜ’de okuyan G.Ş. 2009 yılında internet üzerinden alışveriş yaptı. Ancak aldığı elektronik ürün yerine kargo paketinden başka bir ürün çıkınca sinirlenen G.Ş., yıllar içinde acısını ve intikamını tüm Türkiye’den çıkarmaya başaladı.

Sanal bir alışveriş marketi kuran G.Ş., elektronik ve benzeri cihaz alan müşterilerine kargo yoluyla ürün yerine, “Salatalık”, “Üç kağıtçı, Çılgın Dolandırıcı, İnsanları Kandırma Sanatı ve İncelikleri” gibi kitaplar gönderdi. 2009 yılından bu yana yakalanamayan G.Ş.’nin bu yöntemle 137 bin TL kadar haksız kazanç sağladığı ifade edilirken, Hakkari, Erzurum, Iğdır, Tekirdağ, Edirne, Kars, İstanbul, Ankara başta olmak üzere toplam 54 ilde bulunan çok sayıda vatandaşı bu yöntemle dolandırdığı anlaşıldı.

 

Ülke genelinde yüzlerce kişiyi bu yöntemle dolandıran şahıs Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu’nun deneyimli ekipleri tarafından Karaçayır Parkı civarında yapılan takip sonucu yakalandı.  Adliyeye çıkartılan üniversite öğrencisi, 4 yabancı dil bilen ve hacker olarak tabir edilen üst düzey bilgisayar programcısı G.Ş.’nin dolandırdığı mağdurların da Türkiye genelinde listesinin çıkartılmasına çalışılıyor. Dolandırılan miktarın milyon TL’le civarına  kadar çıkması bekleniyor.

Yapılan sorgulama sırasında, müşterilerine gerçekte vermesi gereken cep telefonu yerine “Salatalık” gönderip hem dolandırıcılık yapıp hemde alay eden zanlının Bolu ilinde de 3 kişiyi bu yolla dolandırdığı ve bu üç mağdurdan ikisine salatalık, diğerine ise  “Üç kağıtçı, Çılgın Dolandırıcı, İnsanları Kandırma Sanatı ve İncelikleri” adlı kitapları gönderdiği tespit edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.