Kağıthane Belediyesinde Kurumlar Vergisi Semineri

İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Derneği (MESLEKTE BİRLİK ) Nisan ayının ilk haftası  KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ DÜĞZENLEMESİNDE  özellik arz eden konular hakkında  Kağıthane Belediyesi  Meclis Salonunda yüksek katılımlı seminer düzenledi.

Kurumlar Vergisi eğitim semineri, Birlik Genel Sekreteri Sn. Abdulcanan Dilber’in açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra kürsüye gelen Birlik Başkanımız Sn. Kadir Gurbetci; Her zaman meslek ve meslektaşımızın yanında olacağız. Hazırladığımız mesleki sorunları, ilgili bütün mercilere ulaştırıp iş yükünün hafifletilmesi ve sıkıntıları azaltmaya çalışıyoruz. İstanbul’da bulunan bütün meslektaşlarımızı bu çalışmalar da el birliği ile hareket etmeye ve ortak hedeflerde buluşmaya çağırıyoruz.

Türkiye’de toplanan verginin %70’e yakını dolaylı vergiden olmasının düşündürücü olduğunu, verginin tabana yayılması ve oranların revize edilmesi gerektiğini söyledi. 2018 yılına ilişkin 500 bin faal vergi mükellefinin artış öngörüsünün sevindirirci olduğunu, bunun da siyasi ve iktisadi istikrarla mümkün olabileceğini, mal ve hizmet üretim artışının tetikleyici etkisini dile getirdi.

Akabinde İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Sn. Bekir Bayrakdar söz aldı ve;
“Eğitim seminerlerinin çok faydalı olduğunu, maliye teşkilatı ve meslek mensuplarını buluşturmaya sebep olduğunu, her türlü desteğe hazır olduklarını” belirtti.

Daha sonra oturum başkanlığını Yönetim Kurulu Üyemiz SMMM Sn. Mustafa Genç’in yaptığı ve İVDB Gelir ve Kurumlar Müdür Yardımcısı Sn. Kadir Önder, İVDB Müdür Yardımcısı Sn. Hasan Cılız ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ethem Yüksel Kahveci’nin sunumuyla uygulamalı Kurumlar Vergisi seminerine geçildi.

Katılımcıların soru cevapları ile  aydınlandığı seminerde  sunum yapanlara  plaket  verildi.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.