Sahte Kimlikle şirket kurulumayacak

MERSİS  sisteminde  Sahte kimlikle şirket kurulmaya son veriliyor ve sistem kendi içinde kontrol ve kısıtlamalar getirmektedir.

Mersis  numarası şirketlerin kimlik numarası gibi kaşelerinde  kullanılma zorunluluğu da mevcut

MERSİS, ticaret sicil işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasına imkan sağlıyor. 18 Mart’a uygulamaya geçen sistemle bilgi güncelleme, şirket birleştirme, unvan değişikliği, iflas başvuruları, genel kurul bildirimi ve çalışanların SGK kayıtları gibi tüm işlemler elektronik ortamda yapılabiliyor. Şirketlerin yaşam süresi içinde faaliyetini sürdürmesi amacıyla çeşitli kurumlardan aldıkları tescil, izin, patent ve belge işlemleri de MERSİS üzerinden yapılabiliyor.

“MERSİS’in kullanılmaya başlaması, vatandaşların şirket işlemlerine ilişkin bugüne kadar yaşadığı birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracak çözümleri de beraberinde getirmiştir. Kaybolan ya da çalınan nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport belgelerindeki bilgiler kullanılarak kurulan şirketlere ya da bilgileri kullanılarak adına şirket açılan kişilere ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nca tutulan bir veri bulunmamaktadır. Bununla birlikte Ticaret Sicil Müdürlüklerine dilekçe ve kimlik bilgileriyle müracaat ederek bu durumu bildiren ve Ticaret Sicil Müdürlükleri tarafından TC kimlik numarasıyla isimleri bakanlık bünyesinde yer alan MERSİS kısıtlılar listesine dahil edilen kişi sayısı 26 Mayıs 2014 itibariyle bin 317 olmuştur. Devreye alınan bu uygulamayla MERSİS kısıtlılar listesinde yer alan vatandaşlarımız adına bahsi geçen listede kayıtları olduğu sürece rızaları dışında yeni bir şirket veya ticari işletme kuruluş işlemlerinin yapılması, şirketlere yönetici olarak atanmaları önlenmiş olmaktadır.”

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.