“sizi sokağa çağıranlar bir puanlık faiz artışı peşinde’

Başbakan Başdanışmanı Yiğit Bulut, Merkez Bankası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Merkez Bankası’nın mevzuatının değiştirilebileceğini söyleyen Bulut, piyasaların daha büyük bir faiz indirimini kaldırabileceğini öne sürdü. Canlı yayında gençlere de seslenen Bulut “sizi sokağa çağıranlar bir puanlık faiz artışının karını bölüşeceklerdir” dedi.

DAVUL BAŞBAKAN’IN OMZUNDA, TOKMAK MERKEZ BANKASI’NDA

Çok sağlıklı bir sistem değil, açık ve dürüstçe söyleyeyim, Davul Başbakan’ın omzunda asılı, tokmak Merkez Bankası’nın elinde. Böyle bir şey olmaz .

VATANDAŞ ERDEM BAŞÇI’YI TANIMAZ

Ayşe Teyze, Erdem Başçı’ya hesap sormuyor sokakta. Başbakan’ın yakasına yapışıyor, “ne olacak bu faizini hali, ev alabilecek miyim” diye.

Erdem Başçı’yı kimse tanımıyor. Sayın Başbakan’ın kendi düşüncesini iletmesini kendi kaygılarını kamuoyuyla paylaşması müdahale midir, olaya buradan bakmak lazım.

Başbakan yine çok kibar bir insan, sadece söylüyor kendilerini doğruyu görmeleri için, hükümetle uyumlu politika izlemeleri için.

MERKEZ BANKASI’NIN MEVZUATI DEĞİŞEBİLİR

Dolayısıyla, bu kibarlık, devlet ve millet zarar görmeye başladığı anda farklı önemlerin dahi alınmasına gidilebilir. Merkez Bankası’nın mevzuatı değişir mi, bazıları “asla değişemez, değişmesi mümkün değil” diyor..

Sanki anayasanın değişmeyecek maddelerinden bahsediyorlar. Merkez Bankası’nın mevzuatı da Türk ekonomisinin daha hızlı büyümesi için, Merkez Bankası’na yeni hedefler eklenmesi gerekiyorsa Merkez Bankası mevzuatında Sayın Başbakan’ın uygun gördüğü takdirde değişiklik yapma durumu çıkabilir.

GEZİ PARKI YIL DÖNÜMÜ DİYE BİR ŞEY YOK

Geçen sene bu operasyona alet olanlar pişman oldu evine döndü. Bu sene aynı denklem aynı yapı üzerinden bu operasyonu ayağa kaldırıp insanları sokağa çekmek için tahrikler başladı. Ben buradan sesleniyorum Gezi Parkı Yıl Dönümü diye bir şey yok arkadaş, bu Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı girişilmiş eylemdir. Bunun yıl dönümü falan olmaz.

OLAYLARI PROVOKE EDEN ANAYASAL SUÇ İŞLER

Hangi siyasi parti olursa olsun, eğer bu olayları provoke ederse, insanları devletle çatışma noktasına iterse hangi medya kuruluş hangi birey olursa anayasal suç işlemiştir.Çocuklarınız lütfen bu adamların emellerine alet etmeyin, çocuklarınızı evinizde tutun.

SOKAĞA ÇAĞIRANLAR FAİZ ARTIŞININ KARINI BÖLÜŞECEK

Bir puan faiz yükseldiğinde senin çocuğunu polisin karşısına diken adam on milyar TL fazla alıyor devlet hazinesinden. Vahşi kapitalizmin ülkenin vatandaşlarının kanını emmesine karşı duran bir lider varsa daha ne istiyorsun arkadaş? Sizi sokağa çekenler, bir puanlık faiz artışından bizim ödediğimiz yılık on milyar TL’yi aralarında bölüşenlerdir.

PARK İSTİYORSANIZ ÜÇ OTELİ YIKIP PARK YAPALIM

Hadi o üç oteli bağışlayın hazineye orayı park yapalım, var mısınız, çok mu istiyorsun Gezi Parkı’nın büyümesini hadi getir otellerini yıkalım.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.