SMS sistemi ile İŞÇİ ÇIKARILMAZ

İş ve sosyal güvenlik hukuku hakkında bir çok olaylar ile ilgili bilirkişi raporlarında son günlerde sıkça  karşılaştığım bir hususu sizlerle paylaşmak istiyorum.

SMS  sistemi ile işçi çıkarma olur mu ? Çalışanların telefonuna bir gün ansızın işverence bir mesaj yolu ile “işten ayrıldınız ” veya “yarın işe gelmeyiniz ” “işinize son verildi” gibi mesaj yolu ile iş akti feshi yapılmakta.

İşveren iş kanununda yer alan ihbar süresine uyarak feshler yapabilir ama bununda oluşması işin bazı şartlar aranır ,Bu işyerinde  30 veya daha fazla çalışan varsa vede 6 aydan fazla kıdemli işçi çıkışında dikkat edilecek hususlar  ;
a-İşçinin yeterliliği ,

b-İşçinin  davranışları,

c- işletmenin, işyerinin  veya işin  durumundan  kaynaklı

geçerli bir sebep olmak zorundadır.  veya  işveren İş Kanunu’nun 25. Maddesi’nde yer alan haklı sebepler varsa herhangi bir ihbar süresine gerek kalmaksızın iş sözleşmesini derhal feshedebilir.

Peki  İŞE İADE  durumu ;

İşveren fesih bildirimini yazılı  yapmak ve fesih sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır.  (İş Kanunu, Madde 19). İşveren , işçi hakkında iddia varsa savunma almak zorundadır.İşçinin ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı hareketler de  savunmasız hemen   fesh edebilir.

İŞ hayatının olağan akışında  şveren  işçiyi SMS yolu ile işten çıkarması mümkün değil.

Açılacak işe iade  davasıyla işine geri dönebilir.

Eğer Dava sonucunda   işveren  , işçiyi işe başlatmazsa tazminat ödemek zorundadır.

İşçi ve işverenin iş feshinde dikkat edeceği hususlar da işin uzmanından faydalanmaları yüksek menfaatlerine  olacaktır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.