SPOR KULUPLERINDE BAĞIMSIZ DENETIM ?

SPOR KULUPLERINE BAĞIMSIZ DENETIMLER NE KAZANDIRIR ?

Denetim denilince akla Vergi Denetimi-SGK Denetimi gelmeketdir. Yeni Turk Tıcaret Kanunu ile de tüm şirketler için Bağımsız Denetim  ile  Bağımsız Denetçi   mecburiyeti gelmiştir.Şirketlerde  artık denetçiler göstermelik olmaktan çıkıyor uzmanlardan oluşan gerçekçi bir denetim geliyor. Çok merak edilen hususlardan biride denetime hep ticaret yapan sanayi içinde bulunan şirketler mi tabi  ?

Elbette tüccar olan her işletme muhasebe ve ticari işlemlerde  denetime tabidir.Şimdilik matrah-çalışan -ciro gibi kıstaslar içinde olanlar Kamu Gözetim Kurumu tarafından belirlenen ölçütlerde ki şirketler için zorunlu ..
Merak ederiz spor camiası denetleniyor mu ?

Elbette Borsa istanbul da bulunan kulupler SPK ya tabi olduğundan zorunlu denetimlere tabidir.  Peki ikinci lig te olanlar- Anadolu  takımları- amatör takımlar vs. için durum nedir  ?

Gerçek denetim  anlayışı denetim duyarlılığı içinde  kamu denetiminden önce kendi kendini denetletmektir.Hesap verilebilir-şeffaf  yönetimler için bu  şarttır.

İşte bir örnek Mersin den .

Mersin İdmanyurdu’ Kulüp yönetimi hesapların şeffaf ve kamuoyuna açık olması için 2011, 2012, 2013 yılları ile 2014 eylül ayına kadar olan bölümün denetlenmesi amacıyla Mersin Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan talepte bulunmuş. Tebrik edilecek  bir adım.

Bağımsız Denetim sertifikası almış tüm denetçiler bu görevi fazlasıyla gerçekleştirecek niteliktedir

Şimdi iş Kuluplere düşüyor .Haydi bağımsız denetime..

İstanbulda faaliyet yapan  Denetim Şirketi sahibi Bağımsız Denetçi Muhsin Bilgi ‘ Temiz yönetim temiz eller için bağımsız denetime kapılar açılmalı ve yeni yönetim işe denetimle başlamalıdır.

Hem tüm tereddutleri ortadan kaldırır  hemde hesap vermek kolaylaşır.  İşleyiş içersin de muhtemel suistimaller engellenmiş olur. Bir çok şirket-dernek-vakıf ve teşekküllerde ki yönetimler göreve başlamadan önce geçmiş dönem  için bağımsız denetim raporu ile işe başlıyor.Spor kuluplerimzin yöneticileri de böyle bir çalışma ile işe  başlamasını tavsiye ederiz ‘ diyerek  uzman olarak  görüşlerini paylaştı

Uzmanlardan tavsiye  Temiz  yönetimler   . şeffalık ve hesap verilebilirlilik ister

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.