SSK Sorgulama şimdi daha KOLAY

İşe başladığınız tarihi hatırlamıyorsanız ve başladığınız tarihle sigorta tarihinizi karşılaştıracaksanız eğer o zaman SSK üzerinden sorgulamanızı yaparak öğrenmeniz mümkün olur. SSK ile yapacağınız sigorta başlangıç tarihi sayesinde iş verenin zamanında ödemelerini yapıp yapmadıklarını görebilirsiniz. İş başladığınız tarihi 15 Eylül olup SSK ödemesinde 17 Eylül den itibaren ödendiği gözüküyorsa eğer o zaman hakkınıza geçildiğini bilmelisiniz. İşe başlama ve SSK tarihiniz aynı olması gerektiği kanunlar tarafından belirtilmiştir. Kişi iş başı yaptığı tarihten itibaren SSK ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından desteklenmiş olması gerekmektedir. SSK tarafından sigorta işlemlerinizin sorgulamasını internet üzerine taşıdığı sistem sayesinde yapılabilmektedir.

SSK ve SGK primlerinizin hangi tarihten sonra ödemeye başladığınızı öğrenebilirsiniz. SSK ödemelerine bakarak işe giriş tarihiniz ile karşılaştırabilirsiniz. İşe giriş tarihinden sonra başlangıç kabul edilirse eğer o zaman dikkat edilmesi gereklidir. İşverenin sizin ödemelerinizi yapması gerektiği halde yapmadığına sinyal vermektedir. Bu durumda yapmanız gereken ilk davranış ise SSK giderek durumu anlatmanız oluşturacağınız şikayet doğrultusunda işveren hakkında soruşturma ve inceleme başlatılacaktır. Sigorta tarihiniz önemli olduğu bilmelisiniz. Emekli olmak için 9000 gün primin ödenmiş olması gerektiğinden dolayı gün gelecek tek bir günün hesabını yapmış olacaksınız.

SSK üzerinden işe giriş tarihinizi ve sigortanızın başlangıç zamanını sorgulamak için buraya tıklayınız. İlk ödenen prim doğrultusunda başladığınız tarihten itibaren mi SSK bağlılığınız var yoksa daha ileri bir tarihten mi başlamış öğrenmeniz gereklidir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.