“Teknoloji Kadının Hizmetinde

Türkiye’nin toplumsal gereksinimleri doğrultusunda, uzun vadeli projeler geliştirip hayata geçirdiklerine işaret eden Süel, şunları kaydetti:

“Kadınlar, sosyal ihtiyaçlar haritamızın en önemli odağını oluşturuyor. Ülkemizin sürdürülebilir büyümesi, güçlü bir toplum ve güçlü nesiller için kadının ekonomik hayatta eşit konuma getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bugün burada, bir sosyal iş modeli olarak tasarladığımız ‘Vodafone Önce Kadın Programı’ kapsamında kadının ekonomideki gücünü artırmaya yönelik önemli bir adım daha atıyoruz.

Yatırımcısı dahil tüm çalışanlarının kadınlardan oluştuğu ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nı yurt çapında hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda, ilk etapta, İstanbul, Şanlıurfa, Nevşehir, Antalya, Balıkesir, Gaziantep ve Adana olmak üzere Türkiye’nin 7 ilinde ‘Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nı faaliyete geçirdik. Vodafone Önce Kadın Mağazaları, kadınlarımızın akılcı ve yapıcı enstrümanlarla desteklendiklerinde iş hayatında ne kadar başarılı olabileceklerine güzel bir örnek oluşturuyor. Vodafone olarak, Türkiye’de kadının güçlenmesi vizyonuyla kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

– 84 bin kadına destek

Açıklamaya göre, “Vodafone Önce Kadın Mağazaları”, Vodafone’un global tasarım standartları doğrultusunda dekore ediliyor. Müşteri dostu bir ortamın sunulduğu mağazalar, Teknoloji Alanı, Canlı Cihaz Deneyim Alanı, Vodafone Çok Satanlar Masası, Vodafone Red Alanı, Tarife Alanı, FreeZone Alanı ve İnternet Alanı gibi özel bölümlerden oluşuyor.

Engelli bireylerin kolayca girebileceği ve rahatça alışveriş yapabileceği şekilde tasarlanan mağazalarda, kağıt ve enerji tasarrufuna yönelik uygulamalar da yapılıyor. Vodafone Önce Kadın Mağazaları’nın tüm çalışanları, Vodafone tarafından özel olarak eğitiliyor.

“Teknoloji Kadının Hizmetinde” yaklaşımı doğrultusunda kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Türkiye Vodafone Vakfı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteğiyle Nisan 2013’te “Vodafone Önce Kadın Programı”nın hayata geçirilmesine katkı sağladı.

Bir sosyal iş modeli olarak tasarlanan bu programla, üreten kadınların iletişim ihtiyaçlarının çözülmesi, ekonomiye katkı sağlamaları ve girişimcilik fırsatlarından faydalanmaları hedefleniyor. “Teknolojiye erişim”, “kişisel gelişim” ve “gelir fırsatları” olmak üzere üç başlıkta uygulanan programdan bugüne kadar 84 bin kadın yararlandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.