Temizlik işçisine vergi şoku! Şaşkına döndü!

İstanbul Küçükçekmece’de temizlik işçisi olarak çalışan Musa Altunbaş, dolandırıcıların son kurbanı oldu. Adını bile duymadığı şirketin yüzde 40’ını alarak genel müdür olduğunu öğrenen Altunbaş, 538 bin 553 TL’lik vergi borcu ile yıkıldı.

Küçükçekmece’de temizlik işçisi olarak çalışan Musa Altunbaş (45), 11 Şubat 2014 tarihinde 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nden aldığı tebligatla Mecidiyeköy’de bulunan bir şirkete 400 bin TL ödeyerek şirketin yüzde 40’ına aldığını öğrendi. Şirketin ortaklarından görünen Altunbaş, birilerinin kendisine şaka yaptığını sanarken ikinci bir gerçekle şok oldu. Sahibi olduklarına karşın 538 bin 553 TL vergi borcuna çarptırılan temizlik işçisi Altunbaş, kendi imzası olmadan kimlik belgesiyle adına sahte evrak düzenlendiğini anladı. Altunbaş, kağıtlarda patronu olduğu şirketin vergisini ödeyemediği için de 27.05.2014 tarihinde duruşmaya çağrıldı.

“MEMLEKETİMİ SATSAM YİNE ÖDEYEMEM”

Doğuş Bilgisayar Hizmetleri ve Ticaret Limitet Şirketi’nin Genel Müdürü olarak gösterildiğini belgeler üzerinden anlatan Musa Altunbaş, taşeron bir şirkette asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalıştığını belirterek, “Ben bu parayı bırakın hayatımı ödemeyi, memleketimi satsam yine ödeyemem. Ödemeye kalkışsam devletin ancak canımı alması lazım” dedi.

Yüzde 52 engelli olan Musa Altunbaş, “2010 senesinde kulağımdan Yeşil Kartla ameliyat oluyorum ve ameliyatımda herhangi bir ücret ödemeden 50 milyarlık (50 bin) kulak cihazı kulağıma takılıyor. Madem ben şirket sahibiysem 50 milyarlık nasıl kulak cihazına para ödemeden takabiliyorum?“ diye konuştu.

Engelli olduğu için dolandırıcılarla uğraşacak halinin olmadığını belirten Musa Altunbaş, maddi durumu da olmadığı de için avukat tutamadığını, ancak itiraz dilekçesini iki gün içerisinde mahkemeye vermeye çalışacağını söyledi.

Olay karşısında çok mağdur olduğunu belirten Altunbaş, yetkililerden yardım istedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.