“TÜRKİYE KABUK DEĞİŞTİRİYOR”

Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, mükellefin çok sıkıştırılarak ya da vergi oranları yükseltilerek tahsilat oranının artırılamayacağını söyledi.
Konukoğlu, TÜRMOB Genel Başkan Yardımcısı Ünal Aydın, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Vergi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Uzeltürk ve ICAEW Avrupa Bölge Direktörü Prof. Dr. Martin Manuzi ile birlikte Maliye Hesap Uzmanları Vakfı ve Maliye Hesap Uzmanları Derneğince İstanbul Marriott Otel’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Saygılıoğlu’nun yaptığı “Çağdaş Vergi Sistemi ve Denetim” konulu panele katıldı.
Panelin açılış konuşmalarını Ak Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu ve Maliye Hesap Uzmanları Vakfı Başkanı Ahmet Eren yaptı.
SANKO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, mükellefin sanayiden, ticaretten anladığı kadar vergi kanunları ve uygulamalarından da anlaması gerektiğini belirterek, “Mükellef vergi kanunlarını iyi bilirse daha iyi noktalara gelir. Ben ceza yiyerek, okuyarak vergi kanunlarını öğrendim” dedi.
Yeminli Mali Müşavirlik Sistemine değinen Konukoğlu, “Hem Yeminli Mali Müşavirlik sistemi getiriliyor ve devletin mührü teslim ediliyor hem de yeminli mali müşavirin mühürlediği ve imzaladığı belge ve işletme denetleniyor. Bunu anlayamıyorum. Bu insanlara devlet güvenip mührü teslim ettiyse denetim ne oluyor? Güvenmiyorsa mühür neden veriliyor ve bizlere ek yük getiriliyor” diye konuştu.
Kurumsallaşan firmaların daha hızlı büyüdüğüne dikkat çeken Konukoğlu, sistemin oturması ile birlikte işletmenin kayıt altında faaliyetlerini güvenle yürüttüğüne vurgu yaptı.
“TÜRKİYE KABUK DEĞİŞTİRİYOR”
“Kim ne derse desin, Türkiye’nin gidişatı şu anda çok güzel. Diğer ülkeleri de biliyoruz. Halimize şükredelim” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’de işler kötüye gidiyor demenin anlamı yok. Türkiye’de güzel işler de oluyor. Ekonomide aynı ligde olduğumuz ülkelerin yıllardır kısır döngü içerisinde olduğunu gördükçe, ülkemizin geleceğine olan inancım artıyor. Karamsarlığa kapılmaya ve panik yapmaya gerek yok.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.