Türkiye’nin İhracat Şampiyonu TÜPRAŞ

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği Türkiye’nin İhracat Şampiyonları sıralamasında 2013 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 şirketin 4’ü Koç Topluluğu Şirketleri arasından çıktı.

Koç Holding açıklamasına göre, Türkiye’nin İhracat Şampiyonu TÜPRAŞ, ikincisi Ford Otosan, beşincisi Tofaş ve altıncısı Arçelik oldu.

TÜPRAŞ, Tofaş ve Arçelik’in ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ford Otosan’ın ödülünü ise Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç Başbakan, Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

Mustafa Koç, Koç Topluluğu’nun üretim, yatırım ve istihdama önem veren, Vehbi Koç’un “Ülkem Varsa Ben De Varım” sözünden hareketle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

“Ülkemize güvenmeye ve ülkemizin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz” diyen Koç, Türkiye’nin ihracat liderleri listesinde her yıl üst sıralarda Koç Topluluğu Şirketleri’nin yer almasının da bu çalışmaların başarısını ortaya koyduğunu vurguladı.

Koç, dört şirketin ülkenin ihracat liderleri listesinde ilk 10’da yer almasının ve her yıl başarılarını korumalarının kendilerini gururlandırdığını belirterek, şunları kaydetti:

“İhracat odaklı yeni projeler geliştirerek, yeni pazarlar yaratarak ve yeni yatırımlar yaparak şirketlerimiz, uluslararası faaliyetlerini sürekli daha da geliştiriyorlar. Katma değer yaratan ihracata yönelik her türlü faaliyetin, ülkemizin cari açık sorununa önemli bir cevap olduğuna inanıyorum. Ancak, ihracatı artırırken, ithalat oranlarımıza da dikkat etmemiz gerekiyor. Cari açığı yapısal olarak düşürebilmemiz için Türkiye’de yaratılan katma değerin de daha yükselmesine ihtiyaç var. Bu çerçevede, hükümetimizin ön ayak olduğu özellikle teknolojiye dayalı ara ürünleri destekleyen yatırım teşviklerini çok önemli buluyorum. Biz de Topluluk olarak yatırımlarımızı cari açığı azaltacak yönde ele almaya çalışıyoruz. TÜPRAŞ’ın bu yıl sonunda devreye girecek olan ve cari açığı net 1 milyar dolar azaltmasını beklediğimiz Fuel-Oil Dönüşüm Projesi’ni bu doğrultuda çok önemli buluyorum. Bu vesileyle, her zaman dile getirdiğimiz gibi, ülkemiz için çalışmaya, katma değer yaratmaya azimle ve şevkle devam ediyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.