Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi İFLAS ERTEMEDE !

Özel Sağlık Kuruluşlarında yaşanan sıkıntılar hat safhada.Şirketler  borç döndürmekte  büyük zorluklar çekmekteler.Kar marjları düşmesi -maliyetlerin artışını  karşılamakta zorlanmaktadır.

Türkiyenin ilk diş hastanesi iflas erteme müracatında bulunmak zorunda kaldı   .

Dentistanbul’un temeli 2001’de atıldı. Ünlü diş doktoru Mehmet Ali Özer’in attığı Dentistanbul 2010’da el değiştirdi. Onur Takmak’ın başında bulunduğu Rhea Girişim, 3 yıla yakın şirketi bünyesinde tuttu.

Dentistanbul geçtiğimiz yıl Murat Özel’e satıldı. Ancak mali zorluk içinde bulunan şirket sıkıntıyı aşamayınca iflas erteleme istedi.

İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda şirketin iflas erteleme kapsamına alınması istendi. Davanın ilk duruşması 10 Şubat 2015’te yapılacak.

YURTDIŞINA DA AÇILACAKTI
Murat Özel bu yılın başında medyaya yansıyan açıklamalarında Bursa’daki Dentatürk Diş Hastanesi’ne de satın aldığını açıklamıştı. Murat Özel, hem İstanbul hem de Türkiye genelinde büyüme planları yaptığını ifade ederek, önümüzdeki yıl Riyad’ta da diş hastanesi açmayı amaçladıklarını kaydetmişti. Dentistanbul’un İstanbul’da 5 hastanesi bulunuyor.

Şirketlerin bu duruma düşmesinde  iç maliyetlerini  ve faaliyetlerinin iç denetim ve  özel suistimal denetimlerinden geçmedikleri de başka bir gerçek.

Uzmanlar uyarmaktadır !  daha fazla  şirket iflas erteleme istemeden iç kayıpların tespiti için  öncelikli denetimler yaptırmaları gerekmektedir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.