Uluslararası XIX. Türkiye İç Denetim Kongresi nin Etkileri

TİDE tarafından düzenlenen  Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’in ev sahipliğinde, 19 Ekim 2015 Pazartesi sabah saat 09:00’da başlayan Uluslararası XIX. Türkiye İç Denetim Kongresi’nin açılışını gerçekleştiren Gürdoğan Yurtsever, konuşmasında piyasa ekonomisinin sağlıklı işlemesi için saydamlık olarak da ifade edilen şeffaflığın önemine değindi: “Kurumsal yönetim yaklaşımının dört temel sacayağından birisi de şeffaflıktır. Bir kurumun, kurumsallaşabilmesi için adil, hesap verebilir ve sorumlu olmasının yanı sıra şeffaf olması da bir zorunluluktur. Bunun için kurumdaki gelişmeler konusunda kamuoyunun açık, doğru ve zamanında bilgilendirilmesi, yatırımcıların kararlarını etkileyecek konuların gizlenmemesi, açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılması önem taşımaktadır.” sözleriyle bu yılki kongre temasının da önemini vurgulamış oldu.

“Kurumsal Şeffaflık için Etkili İç Denetim” başlığı tüm ayrıntılarıyla, iki gün boyunca konusunun uzmanı isimler tarafından masaya yatırıldı. Bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen kongrenin ilk konuşmacısı, “Güvenli Ağ Sistemi ve Etkili KurumsalYönetim” başlığını tartışmaya açan Kentucky Üniversitesi Profesörü Urton Anderson oldu. Paralel oturumlarla “İç Denetim Dünyasında Yeni Trend: GRC”, “Performans Denetimi”, “Denetim Komitelerinin Gündemi” ve “Kriz Yönetimi” konuları, uzman isimlerin sunumlarıyla katılımcılarla paylaşıldı.

“Ekonomi Medyası Gözüyle Kurumsal Şeffaflık ve İç Denetimin Rolü” başlığınıDünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ masaya yatırdı. Güldağ, son 30 yılda Türkiye’nin değişen ekonomisi üzerine de değerlendirmelerde bulundu.

Üst Yönetimin İç Denetimden Beklentileri” konulu panele ise Ekonomist Artunç Kocabalkan moderatörlük yaptı; Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı SüleymanOrakçıoğlu, GRI Yönetim Kurulu Üyesi ve FODER Kurucu Başkanı Özlem DenizmenErdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ve Koçsistem Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

 

20 Ekim 2015 Salı günü, TİDE Başkanı Gürdoğan Yurtsever ilk günün değerlendirmesini yaparak kongrenin ikinci gün açılışını yaptı. ISTA INTERNATIONALGMBH ve IIA Eski Başkanı Gunther Meggeneneder‘in sunduğu “Değişen Dünyada Başarıya Ulaşmanın Yolu: İç Denetçiler İçin 10 Önemli Madde” başlıklı oturumun hemen ardından Koçsistem – Yönetilen Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Bahçeli, “Şirketler İçin Siber Güvenlik ve Buluta Geçiş Stratejileri” başlığını detaylandırdı.

Paralel oturumlarla devam eden kongrenin bir diğer önemli konuğu da Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi CEO‘su Paul Druckman oldu. Druckman, “Entegre Raporlama” başlıklı sunumunda katılımcılarla deneyimlerini paylaştı.

İki gün süren kongreye toplamda 1000’den fazla kişi katıldı. İç Denetim mesleği ile ilgili son trendlerin ve dünyada kabul görmüş örnek uygulamaların paylaşıldığı kongre,TİDE’nin kuruluşunun 20. Yılının kutlandığı resepsiyon ile son buldu.

Katılımcıların memnuniyetle ayrıldığı kongrenin etkileri ve  çizdiği vizyon  ülkemizde gelecek nesiller ve iç denetim camiası için ışık tutacağı ve  iç denetim mesleğini icra edecek  genç kuşak için  yeni ufuklar  ve tecrübeler paylaşıldı

TİDE  bir çok başarılı faaliyetler  yanında  kongre ve Enstitü faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için www.tide.org.tr web sitesini ziyaret edilebilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.