Vakıf ve dernek yöneticilerine YOLSUZLUK soruşturmaları yolda

Türkiye  bir çok vakıf ve dernek yöneticilerinin  karşı karşıya geldiği problemlerden biride yöneticileri hakkında  “Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma” suçundan  dolayı davalar ile karşı karşıya kalmalarıdır.

Bir çok dernek yöneticisi hakkında  hapis cezası istemiyle dava açılmaktadır. Dernek ve vakfın uğradığı zarar denetçiler  tarafından düzenlenen denetim raporu veya  soruşturma sırasında bilirkişi heyeti tarafından düzenlenen raporlarla yöneticiler zor durumda kalmaktadır.

. İstanbul da  faaliyet yapan Vakıf ve derneklerde özel Yolsuzluk denetimi gerçekleştiren Uzman Denetçi Muhsin Bilgi bir vakıf ve dernek yöneticisinin yapılan denetimler sonucunda Yolsuzluk soruşturmaları ile karşı karşıya gelebileceklerini belirtirken her mali dönem sonunda özel denetimlerin yapılmasının önemini belirtirken Türkiye de bir çok dernek ve vakıfların bu konuda eksikliklerin  olduğunun belirtti.

Firmasının yaptıkları inceleme sonucunda yöneticiler hakkında soruşturma açıldığını belirtirken aynı zamanda uyarı yapmakta ,temiz yönetim için  özel yolsuzluk denetimlerinin öneminin çok büyüktür . Dernekler ve vakıflar bu sayede  değerlerini korumuş ve yöneticiler hakkındaki düşünceleri bertaraf etmiş olurlar , Uzmanlık denetimi olan YOLSUZLUK DENETİMLERİ tüm vakıf ve dernek yöneticileri için kurtarıcı nitelikte olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır. 

Uzmanların bu konuda yöneticilerin hassas,şeffaf ve hesap verilebilir olmaları açısından denetimin önemini beyan etmektedir

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.