Yolsuzlukta kaçıncı ülkeyiz ?

Uluslararası Şeffaflık Örgütü , (Transparency International) 2013 Dünya Yolsuzluk Algısı Endeksi ’ni konuştu . Listeye göre en temiz ekonomi Danimarka ‘da. En iyiler listesinde Danimarka’nın arkasında, Yeni Zelanda, Finlandiya, İsveç, Norveç, Singapur, İsviçre, Hollanda, Avustralya ve Kanada bulunuyor .
Türkiye ise 177 memlekette gercekleşen araştırmalar sonucunda 53’üncü sırada. Türkiye’yi Balkan ülkeleri takip ediyor. Türkiye, Malezya, Ruanda, Gürcistan, Bahreyn, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti ile aynı kümede bulunuyor .
SOMALİ?BİRİNCİ?SIRADA
Dünyada yolsuzluğun en çok fazla yaşandığı 10 ülke sıralamasında ise Somali, Kuzey Kore, Afganistan gibi ülkeler bulunuyor . Son dönem kraliyet ailesi hakkında çıkan yolsuzluk iddiaları yüzünden İspanya Kralı Juan Carlos tahtı terk etmek mecburiyetinde kalırken, İspanyollar temiz ekonomi sıralamasında 59’uncu sırada katıldı .
Yolsuzluk, kara para ve kayıtdışı ekonomi ile mücadelede en iyi ülkelerden biri olan Almanya’ veya rüşvet belası bulaştı. Ülkedeki rüşvet olayları artarken, son beş senede ikiye katlandı.
ABD 19’UNCU SIRADA
Yasalara uymadaki titizliği ile bilinen Almanlar 12’nci sırada yer alırken, İngiltere 14’üncü, Amerika 19’uncu, Fransa 22’nci, İsrail 36’ncı, Brezilya 42’nci, Güney Kore 55’inci, Çin 80’inci sırada bulunuyor .

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.