Bankaların Şüpheli işlemleri Denetime Alınıyor

Maliye Bakanlığı, birçok sektörle birlikte bankaların şüpheli işlemlerini mercek altına alacak.
Maliye Bakanlığı, bankalar başta olmak üzere birçok sektördeki olası şüpheli işlemleri incelemeye alacak programlarını tanıttı.
Bakanlık, kara para aklama ve terörün finansmanı konularına özel önem veriyor. Maliye Bakanlığı Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde yaşanan karışıklık nedeniyle terörün finansmanı riskini minimize etmek için sıkı önlemler alıyor. Bu kapsamda bankaları elektronik şüpheli işlem bildirimleri konusunda yakın takibe alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile “Şüpheli İşlem Bildirimlerinin İstatistikleri”, “Suç Gelirlerinin Aklanması ve Şüpheli İşlem Bildirimlerinin Değerlendirilmesi” başlığında çalışma yaptı.

BİRÇOK SEKTÖRE İNCELEME

Bankalar başta olmak üzere finans kuruluşları, kargo şirketleri, döviz büroları, spor kulüpleri, şans oyunu oynatıcıları ve antikacılar gibi belirli sektörlerin temsilcileriyle görüşüyor. Bu sayede mali istihbaratın toplanmasında ve şüpheli işlem bildirimlerinde etkinlik sağlanması amaçlanıyor. Yetkililer, “Bankaların teknik anlamda artık hiçbir sorunları yok. 4 yıllık bir çalışma öncesinde başlangıçta ciddi sorunları vardı, teknik altyapı yetersizlikleri nedeniyle o eksiklikleri ortadan kaldırdık” değerlendirmesi yaptılar.

Uzmanlar kayıtdışı faaliyetlerini ticari işlerden azaltmasını  öneririken,gayrimenkul satın almalarda transferlere dikkat çekmektedir.Sistem bilgileri online olarak maliye bakanlığı ve masak bilgilendirmesi yapılmakta olduğunu bir kez daha hatırlatır  kayıtdışı faaliyetlere son verilmesi tavsiye edilmketedir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.