BDDK’nın ‘hediye çeki’ düzenlemesi Resmi Gazete’de

Hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Banka Kartları ve Kredi Kartları İle ilgili Yönetmelikte farklık yapılmasına ait yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, mal veya hizmet alımı sonrası belli bir fiyat karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme müddeti 9 ayı geçemeyecek.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon ve kuyumla alakalı harcamalarda ve yemek, gıda, sıvı yakıt ile armağan kart, armağan çeki ve benzeri şekillerde rastgele somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamayacak. Bu karar, müessesesel kredi kartları ile ilgili uygulanmayacak. Böylelikle müessesesel kredi kartlarıyla yapılacak harcamalar ”taksit yasağı” kapsamı dışında olacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.