Borcu olan Sağlıktan Nasıl Faydalanır ?

Bağkur borcu  olup sağlıktan faydalanmayan vatandaşa müjde  !

23 Nisan 2015 tarihinde yayımlanan 5510 sayılı yasanın 63. geçici maddesine  ilave edilen kanuna göre 30 Nisan 2015 tarihi itibari ile 12 aydan fazla prim borcu olan sigortalıların bu borçlarını durdurma veya dondurma hakkına  getirildi

Borcunuz mu var ? Sağlıktan faydalanmı yormusunuz ?

işte siz e müjde

Önce en yakın SGK kurumuna gidip eski günlerinizi durdurun-sildirin ve  yeniden  başlatın kısaca formul bu dur.

ilk defa tescili yapılanlar tescili yapılmış tarih itibariyle daha sonra ara ara primlerini ödemiş olan sigortalılar, en son ödemiş olduğu prim ne kadar ayını karşılıyorsa, karşıladığı ay kadar hizmet verilip sigortalıkları dondurma imkanına sahip olacak

Bu durumda olan sigortalılar, ilerdeki bir tarihte ,paraları olduğunda ,güne ihtiyaç  olduğunda bu dondurulmuş olan sürelerini ihya etmek isterlerse ya da yaşı gelmişte hizmeti yetmemiş durumda olan sigortalılar emekli olmak istemeleri halinde bu dondurulmuş olan süreler, sigortalılar o zamanki primleri ödemeleri şartıyla bu hizmet kendilerine verilecek.

Bi müjde daha var  ,

Daha önce bir taksitlendirmeye giren ve bu taksitlendirmelerini isteyerek veya istemeyerek sonlandıran, Ödeyemeyen ya da bugüne kadar ödeme durumunda olmayan sigortalılar da  SGK Müdürlüklerine  yeniden müracaat etmeleri halinde  sigortalıkları dondurma ve  durdurma hakkına sahip olacaklar.

Daha önce  prim borcu  olduğu için  hastanelerden  sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşların da artık yeni yasa gereği sağlıktan faydalanabileceklerdir.

Hem güm çakışmalarını temizledi,hemde ödeme gücü olmayanlara yardımcı oldu,hem de  yeniden sağlıktan faydalanma hakkı getiren bu paket  sgk vatandaşının yüzünü güldürdü.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.