Dava varsa TAKSITLENDIRME YOK

“Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yeniden Yapılandırılmasına Dair Genel Tebliğ” günler sonra Resmi Gazete’de yayınlandı. Tebliğe göre, alacağın yapılandırılarak ödenebilmesi için 3 şartın bir arada bulunması gerekecek. Bu şartlar şöyle:

1- Alacağın yasada belirtilen tür ve dönemden kaynaklı bir alacak olması.

2- “Kesinleşmiş alacak” olması.

3- Yasanın yayınlandığı tarih olan 11 Eylül 2014 itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olması.

Tebliğde, “Kesinleşmiş alacak” şartına da netlik kazandırıldı. Alacağın “kesinleşmesi” bu alacağın, “hukuk düzeninde ihtilaflı olmaması veya ihtilaflı hale gelme olasılığı kalmaması” anlamına geliyor. Yani alacağın yapılandırılabilmesi için varsa dava sürecinin bitmiş olması gerekecek. İdari para cezalarının “kesinleşmesi” için de dava açılmaması, dava açıldıysa da yargılama aşamalarının son bulması şartı aranacak.

Ayrıca dava açılmış alacaklarda yasa öncesinde davadan feragat edilmesi halinde de feragata ilişkin mahkeme kararının tebliğ edilmiş olması gerekecek. Ancak bu halde “kesinleşme” kabul edilecek. Yapılandırılacak vergi borçlarında kapsam süresi 30 Nisan 2014 olarak sınırlandırıldı. Vergilendirme döneminin bitim tarihi ve beyanname/bildirim verme süresinin son günü Nisan 2014 ve öncesine rastlayan dönemler kapsama girecek

Piyasada beklenti  devlet  ödemede kolaylık sağlarken  neden dava aşamasındaki leri kapsamadığını anlamış değiller.Hem kolaylık deniliyor hemde  devletin uygulamalarını dava aşamasına taşımak   devletle barışmak anlamına gelmiyor.

Barışmak için davadan feragat etmek yeterli gelmiyor ? Adaletsiz ve garip bir uygulama  ..

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.