Denetimsiz Site Yönetimleri Daire Fiyatlarını Düşürüyor

Büyükşehirlerde  siteler halinde  oluşturulan yeni projelerde site yönetimleri dert olmaktadır.Yolsuzluk ve suistimallerin yapılması sitede buılunan daire fiyatlarını da düşürmektedir.Bir örneği istanbul  Esenyurtta yaşandı.Site sakinlerini bezdirirken hem daire fiyatlarını  düşürürken  hemde  siteden kaçışı  hızlandırmaktadır

Özyurtlar İnşaat yatırımcıyı bezdirdi. Geçtiğimiz yıl site sakinlerine yaşattığı büyük doğalgaz sorunuyla gündeme gelen Özyurtlar İnşaat, devamlı yeni projeler üretmesine karşılık imajını bir türlü aklayamıyor. Ülkemizdeki gayrimenkul firmaları yerli ve yabancı yatırımcıyı birbirinden iyi projeleriyle kendine çekerken bazı firmalar ise müşterilerini oldukça zor durumda bırakıyor. Geçen sene Esenyurt ’ta inşa ettiği NTowers ’ta kontörlü kartla çalışan doğalgaz sisteminin paralarını toplayıp sonrasında İGDAŞ ’a yatırmayan site yönetimi tarafından dolandırıldığı iddia edilen site sakinlerinin sorunu henüz çözülmemişken projelerde yeni problemler çıkmaya başladı. Lansmanda 180 bin liraya satılan daire 140 bin lira oldu! Sikayetvar.com ’a şikayette bulunan Şenol Ü. isimli bir kişi “Ntowers ’tan daire aldıktan sonra Özyurtlar ’dan çektiğimizi bir Allah bir de kat malikleri bilir. Satıştan sonra tam bir ilgisizlik, site yönetiminde usulsüzlük ve haksız kazanç durumları olmuştur. Daireyi alalı 4 sene geçmesine rağmen hala iskan alınamamış, bu durum daire değerlerini düşürmüş ve ev alanları mağdur etmiştir. Özyurtlar satış sonrası tamamen ilgisiz bir tutum sergilemiş ve sınıfta kalmıştır.” diye konuştu.

Site denetiminde uzman denetçi Muhsin Bilgi “Yapmış olduğumnuz site denetimlerinin %99 unda buyuk yolsuzluklar  tespit ettik,Bir çoğu davalık .Site yöneticilerine tavsiyemiz  genel kurullarda seçilmeden  önce denetim yaptırmaları ve  geçmiş yılların denetim raporlarını alarak göreve başlamalarıdır.”

Düzenli 6 aylık  yıllık denetimlerle hem yöneticilerin hemde  site sakinlerinin  güvenini kazanmak ve  daire fiyatlarını yükseltmek, şeffaf hesap verilebilir bir yönetim sergilemektir

Denetimlerden geçen siteler de  daire fiyatlarının arttığı  emlakçılar  da  teyit edilmektedir

Site denetimi, AVM denetimi  gibi konularda  uzman  denetçilerden oluşan MUHSIN BILGI DENETIM A.Ş şirketinden ücretsiz yardım talep edilebilir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.