e-hirdavat.com

Son yıllarda yıldızı parlayan internet girişimciliği özellikle gençlerin ilgi odağında bulunuyor. Başarılı internet girişimlerinden etkilenen birçok genç girişimci, başarılı girişimleri örnek alarak yeni internet girişimleri kurmayı planlıyor.
İnternette en fazla yapılan girişimlerin başında e-ticaret siteleri yer alıyor. E-ticaret sitesi açmak isteyen firmalara e-ticaret çözümleri sunan ve halen 4.200’ün üzerinde firmaya hizmet veren IdeaSoft’un yönetici ortağı Fatih Çalışkan, site sahiplerinin birçoğunun mevcut işlerini internete taşıyan firmalar olduğunu söylüyor.

E-ticaret sitesiyle doğrudan satış yapanların yanı sıra, sitelerinde fazla satış gerçekleştirmeyen, ancak potansiyel müşterilere ulaşmak, ürünlerini tanıtmak ve sipariş almak için e-ticaret sitesi açan firmaların da olduğunu belirten Çalışkan; “Hali hazırda ticaret yapan firmalar için e-ticaret’e adım atmak çok kolay ve maliyeti düşük bir yatırım. E-ticaret’te tecrübe edinerek işlerini büyütmek isteyen girişimciler e-ticaret sitesi kurmaya nekadar erken başlarlarsa başarıya ulaşma olanaklarının da o kadar fazla olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bugün 29 yaşında olan ve 8 yıl önce internette kendi işini kurup başarılı sonuçlar elde eden girişimcilerden biri olan e-hirdavat.com kurucu ortağı Emrah Durası, genç nesil girişimcilere aile şirketlerini internet taşımaları konusunda şu tavsiyelerde bulunuyor;

“2006 yılında kurulan e-hirdavat.com, aslında geçmişte aile şirketi olan Güven Makina ile elde edilen aile şirketi tecrübelerinin geleceğe bir uzantısı niteliği taşıyor. Bildiğimiz bir sektörde e-ticaret girişimi yaptık ve her sene emin adımlarla büyüyen bir tempo oluşturduk. Aile şirketleri olan genç girişimcilere tavsiyem, hiç bilmedikleri bir sektöre girmek yerine aile şirketlerini yeni teknolojiler ve internetin sunduğu avantajlarla ileriye taşımaları. E-ticaret yolculuğunda atılacak çok adım ve kazanılması gereken çok tecrübe var. Ürün tedarik ve stok süreçlerini yönetebilmenin yanı sıra tüketicilerin memnun olacağı bir web sitesi de oluşturmak gerekiyor. Bu noktada profesyonel e-ticaret paketinin çok büyük kolaylık sağladığını belirtmem gerekiyor.”

Emrah Durası’nın verdiği bilgilere göre, yaz aylarında en çok satılan ürünlerin başında bahçe aletleri geliyor. Internetten hırdavat alışverişi yapanların %70’i kendi işlerini kendi yapmakta. Diğer %30 ise kurumsal müşterileri oluşturuyor.

Kadınların da web sitelerinden alışveriş yaptıklarını söyleyen Emrah Durası, özellikle babalar günü ve sevgililer günü gibi özel günlerde eşlerine hediye almak isteyen kadınların satış hacimlerini ciddi oranda arttırdıklarına dikkat çekiyor.

Türkiye’de 4200’den fazla işletmeye sunduğu e-ticaret alt yapısı ile pazarda en fazla kullanılan ve bilinen paket e-ticaret çözümü olan IdeaSoft’un çözümleri Türkiye’de bugüne kadar 10.000’den fazla kurum ve kuruluş tarafından kullanılmış durumda. IdeaSoft alt yapısıyla e-ticaret yapan işletmelerden alınan veriler Türkiye’de özellikle Kobi seviyesindeki gerçekleşen e-ticaret hacmiyle ilgili veriler için önemli bir kaynak oluşturuyor.

You may also like...

2 Responses

  1. Avatar sait aslanbaş dedi ki:

    hırdavat dükkanım var ankarada bana yardımcı olun bende sizin le çalışmak isterim

    • Muhsin Bilgi Muhsin Bilgi dedi ki:

      Sayın
      Sait Aslanbaş
      Beyefendi ;
      İsteğiniz ve irtibat bilgileriniz ilgili firmaya iletilmiştir.Sizlere ulaşılacaktır.
      kolay gelsin
      denetim24 ekibi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.