iş davalarında İŞVEREN DAVAYI NASIL KAZANIR ?

İş Davaları Hukuk Mahkemelerinde en kolay ve kısa sürede sonuçlanan davalardır. Genel de  karar  yüzdesi  %90 işçi-  %10  işverenden yana tecelli eder . Davanın işçi tarafı olmak istenilir.Çünkü Haksız ve mağdur taraftır anlayışı hakimdir. Bazende  SGK kurumu ile şirket davaları vardır ki  genelde kurum lehine kararlar coğunluktadır.

Peki hep kaybeden taraf  İşveren mi olacaktır ? Adeta  bu sonuçlar  kaderi mi dir   ?

Elbette hayır.

İşveren yükümlü ve sorumlu taraftır. Basiretli -tedbirli ve  baskın taraftır. Tüm tedbir ve önlemi alacak taraftır.

Öncelikle işletmeler de  ;

a- Dava açılmadan önce işveren  ön tedbir ve hazırlıkları yapmalıdır.

b-Çalışanın  işe girişi ile  işverene karşı iş akdi ile başladığı an itibariyle sorumlulukları  başlar . Sözleşme  sözlü veya yazılı  da olsa  aynıdır.

Önce sözleşme- işin tanımı- işyeri politikaları-işçi özlük dosyası -iş sağlığı -iş güvenliği  vs. gibi  işlemler  ve prosedürler yerine getirirlmelidir.

Öncelikli görev  her zaman  iş ve işçi sağlığı gelir .

c-İşçi ile ilgili mali ve  hukuki hazırlıklar ve dökümanlar  hazırlanmalıdır. Mevzuata uygun ve kanunilik ilkesine uyulmalıdır.

d-İşçi ;  İşe girişi ile ve işe son verilmesi arasında  geçen zamanda  işyerine  ve işine karşı vazife-sorumluluk ve yükümlülükleri -eğitimleri  – yetkinlikleri gibi  vazifeleri  ayrıntılı tanımlanmalı ve  düzenlenmelidir.

e- Yapılacak bu tür Ön tedbirler işçiyi-işyerini-işvereni  korur ve verimliliğini artırır.

f-Dava öncesi mutlaka   profesyonel adli bilirkişilerden- uzman adli muhasebe uzmanlarından durum analiz raporları-denetim raporları  gibi Raporlar alınmalıdır.

g-Mahkemelerde dava dosyalarında  delil-evrak -döküman ve  kararlarda etkileyecek  çalışma yapılması  gereklidir

Konunun uzmnaı Adli Muhasebe Uzmanı Muhsin  Bilgi ‘  Dava öncesi hazırladığı  Raporlar sayesinde bir çok dava  kazanmada  etkili olduğunu ve dava danışmanlığı  yaptığı  işveren dosyalarında  bir çok eksiklikler  tamamlandığı için işveren lehine dava kazanıldığını belirtmektedir.Avukatla birlikte süreçte  profesyonellerden  faydalanılmalıdır.

Dava açılmadan önce kazanılmalıdır.

Özel ve Kurum davalarında dava öncesi hazırlanan  Tespit  Denetim Raporları-Suistimal Denetimk Raporları- Haklı Fesih Raporları  ile bir çok işveren  dava kazanmaktadır.

Profesyonellerden faydanılması  işverenin lehine olmaktadır. Bir çok avukat ofisleri ile birlikte çalıştıkları davalarda dava danışmanı olan M.Bilgi  dava açılmadan önce-veya dava sürecinde  ki   birlikte çalışmalar sayesinde  sonuçlar pozitif yönde  tecelli ettiğini belirtmektedir.

Dava  açılmadan dava kazanmak  ,Maç a hazırlıklı çıkmak gibidir.

 

You may also like...

8 Responses

  1. Avatar Mehmet dedi ki:

    Öncelikle SAYGILAR benim geçirdiğim iş kazasını özetle kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım şimdiden çok teşekkür ediyorum,kaynakçı olarak bir özel firmada yaklaşık 3 aya yakin çalıştım,ancak 3 aya yakın kaynak yaptığım esnada bileğim zorlanarak çok acılı bir ağrı oluştu hemen yetkili ustaya bildirdim, buz koyma falan derken hastahaneye vizite kağıdı verilerek gönderildim iş yerindeki araçla hastahane kapısına bırakıldım,bilegimde olan ağrıyı gösterdim doktora zaten şişmişti hafiften,yapılan muayene ve tetkik sonucu bilek kırığı olduğu söylendi, alçıya alınarak 1 aylık rapor verildi,ardından 25 gün,ameliyat oldum 1 ay daha rapor verildi.ancak işveren beni telefonla aradı (daha önceden kendim görüşmek istemiştim sekreterinden) buyur canım falan derken abi ben iş kazası geçirdim ama arayan soran yok demeye getirmeden hemen YA CANIM işte aslında o iş kazası değil sende bende biliyoruz ki, senin ayağına profil falan düşmesini işte falan filan,işte gene biz iş kazası tutanağı tutuk ve versin,bütün raporları iş kazası olarak aldım ayrıca. Benim burda maddi MANEVİ haklarım nedir.bu işveren BENİ çok zor bir DURUMA KOYDU maddi ve MANEVİ olarak.ne yapmam gerekir, cevabınız için çok teşekkür ediyorum.

    • Muhsin Bilgi Muhsin Bilgi dedi ki:

      Sayın
      Mehmet Bey ;
      İş kazası sayılabilmesi için işyerinde ssk lı çalışan olmanız ve diğer şartların mevcut olması lazımdır,
      Aranan şartlar ;
      1-İş kazası iş yaparken işyerinde gerçekleşmesi gerekir
      2-Doktor raporu önemlidir,Raporda kırığın neden olduğu açıkça belirtilmesi gerekir
      3-İş kaybından dolayı iş yoksunluğu,işe iade gibi haklarınız olur
      4-Uzman bir avukat ile dava açabilirsiniz
      5-İstanbul da iseniz sizleri avukatlarımızla görüştürebiliriz
      saygılar

  2. Avatar mehmet dedi ki:

    ben 10 sene ozel bir firmada kaynakci olarak calistim bunlar beni isi yavaslatiyon diye tazminatsiz cikardi mahkemeyi kazanma sansim ne kadar tesekkurler

    • Muhsin Bilgi Muhsin Bilgi dedi ki:

      Sayın
      Mehmet Beyefendi;
      Bu konuda 5 yıl süre içinde her zaman dava açabilirsiniz.eğer haklarınızı almadan sizleri çıkardılar ise herzaman talep etme hakkına sahipsiniz ve kazanırsınız.Şimdi önce arabuluculuk sistemini işletilmektedir
      İş feshinde Haklı bir sebep yok ise siz kazanırsınız,
      yavaşlatma-performans düşüklüğü gibi sebepler için rapor ve tespit gereklidir
      İşyerind eböyle bir rapor -ihtar ve disiplin cezanız yok ise talep edin ve tahsil edilebilir diye tavsiyemiz olur
      saygılar

  3. Avatar Derya dedi ki:

    Merhaba ben 2012 yılından beri bir iş yerinde çalışıyordum benim sigorta girişim 2017 yılında oldu 2018n sonuna doğru işten ayrıldım sonra hizmet tespiti davası açıldı benim 2 tane şahidim var karşı tarafın da 6 tane yalancı şahidi var benim aleyime tanımadıklarını dair ifade verdiler benim şahitlerim ise biri arkadaşım diğeri de esnaf orada babamın arkadaşı babam esnaf olan kişiyi ziyaret edip benim orada olduğumu söyledi. Böyle mahkemeye ifade verdi. Çok verimli geçmedi yani avukatım da bu gidişle kaybedeceğimizi söylüyor. Benim belgelerim var kredi kartı ekstrem müşterilere benim mailimden firma adına gönderdiğim işler var kargo ne almışlar onlar iş yerine gelmiş onların faturaları var onların hepsini delil olarak verdim ben bu durumda kazanamaz miyim

    • Muhsin Bilgi Muhsin Bilgi dedi ki:

      Sayın
      DERYA FRAT
      Hizmet tespit davası gidişatı ,evrak ister,belge önemlidir
      SSK Müdürlüğüne şikayet edebili davanızdan bahsedebilir ve davaya taraf olmalarını saplayabilirsiniz
      SSK Müdürlüğünce geriye dönük evrak incelemesi ve müşterilerle olan evrakları sunabilirsiniz
      Kazanmak için çalışın
      Eliniz kuvvetli ise kazanabilirsiniz

  4. Avatar Abdullah dedi ki:

    BEN MANISA BÜYÜK ŞEHIR TARAFINDAN TEK TARAFLI İŞİM FES EDildi vetepligat yok imza yok ve 11 gün başka birimdesigortasız çalıştırdılar beni birimden bir birime geçtiğimde ettesigün işimi tek taraflı fes etmiş neyapmam lazım

    • Muhsin Bilgi Muhsin Bilgi dedi ki:

      Sayın
      ABDULLAH Beyefendi;
      dava açma hakkınız her zaman vardır
      önemli olan hakklı sebebiniz olmalı?
      tazminat isteme hakkınız,işe ide isteme hakkınız hakkında ki haklarınızı uzman hukukcudan öğrenebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.