İş vaadiyle dolandırıcılara dikkat

Ankara da bir bakanlıkta işe girme vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı tutuklandı Emniyet Müdürlüğü”

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine bakanlıklarda işe alma vaadiyle vatandaşları dolandırdığı iddia edilen M.Ç’yi gözaltına aldı. M.Ç’nin, iddiaya göre C.I, A.A. ve A.E’ye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda 7 kadro ayrıldığını ve bu kadrolarda işe yerleştirilmek için kişi başı 15 bin lira gerektiğini söylediği, C.I, A.A. ve A.E’den, peşinat olarak bir miktar para aldığı ve iş başvurusunun olumlu ya da olumsuz sonuçlandığının teyidi için bir internet adresine bakmalarını söylediği tespit edildi. Verilen adrese ulaşmaya çalışan mağdurların, sitenin sahte olduğunu anlayınca M.Ç’den şikayetçi olduğu belirtildi. M.Ç, çıkarıldığı Mahkemece tutuklandı.

Yolsuzluk Denetim Uzmanı Muhsin Bilgi tüm çalışanları uyarmaktadır.” iş vaadiyle fabrikalarda, işyerlerinde veya yurtdışında iş imkanı bulacağım vaadiyle para ödemesi yapılmaması gerekmektedir .Bazen internet aracılığı ile iş bulma vaadi yapılmakta ve web sitelerinde kurumsal hesap adı – numarası bilinmeyen kişi ve kurumlara para yatırılmakta ve bir çok kimse bu yolla dolandırılmaktadır ” bu tip uygulamalarda bir çok vatandaşımız kandırılmaktadır. Uzmanlar iş vaadiyle para toplamanın dolandırıcılığın bir türü olduğunu söylerken , ayrıca uzmanlar şirket içinde personel makam yükseltme, iş alma gibi nedenlerle de yapılmakta olduğunu tespit ettiklerini beyan etmekteler.

Denetim Uzmanı Muhsin Bilgi tüm şirketlere ve kurumlarda yolsuzluk denetimlerinin yapılmasını , bağımsız ihbar hatlarının ve şikayet kutularının kurulmasının tavsiye etmektedir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.