KDV Genel Uygulama Tebliği Seminerine büyük ilgi

KDV Genel Uygulama Tebliği Semineri Yapıldı

26.04.2014 tarih ve 28983 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 01 Mayıs 2014 tarihinden itibaren uygulamaya giren KDV. Genel Uygulama Tebliği semineri İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce kampüsünde maliye bürokratlarının ve meslek mensuplarının yoğun katılımıyla yapıldı.

Seminerin açılış konuşması İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı ve İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa ÇAYA ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa DAKIN tarafından yapıldı.

Mustafa ÇAYA konuşmasında meslek mensuplarının yaşamış oldukları sorunları 2012 yılında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına ve Gelir İdaresi Başkanlığına 12 başlık halinde aktardıklarını ve bunların takipçisi olduklarını, aktarmış oldukları sorunların başlıklar halinde aşağıdaki gibi,
Meslek mensuplarının giderlerinin %65’ten fazla olması durumunda karşılaşmış oldukları mahsup problemimin giderildiği,
Meslek mensuplarının vergi dairelerine gittiklerinde kırtasiye problemi yaşamamaları için oda tahsisinin İstanbul Vergi Dairesinin Aksaray’da binasında yapıldığı.
Meslek mensuplarına ücretsiz otopark hizmeti verilmeye başlandığını ifade ettiler.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa DAKIN ise konuşmasından meslek mensuplarının vergi dairesinin paydaşı olduklarını, meslek mensuplarının yaşamış oldukları sorunların çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını, mevzuat kaynakları sorunların çözümü için ise gelir idaresi başkanlığına sorunları aktardıklarını ifade ettiler.

Seminerin oturum başkanlığını TURMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Gelir İdaresi Başkanı Osman ARIOĞLU üstlendi. Seminerin katılımcıları ise İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KDV. Grup Müdürü Özcan AVCİ, KDV. Müdürü Kamil KOÇ, KDV. Müdür Yarımcıları Seyhan KANDEMİR ve Mehmet Ali DANIŞMAN oldular.

Seminerin oturum başkanlığını yapan Osman ARIOĞLU seminerin açılışından küçük bir konuşma yaparak 84 sıra No.lu KDV. Genel Tebliğinin o günün koşullarına göre çok ağır şartları olduğunu ve bazı aksaklıklar yaşadığını ifade etiler. Gelir idaresinin aradan geçen süre zarfında yaşanan aksaklıkları gördüklerini ve bu aksaklıkların giderilmesi için KDV. Genel Uygulama tebliğinin çıkarıldığını ifade ettiler.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KDV: Grup Müdürü Özcan AVCI yapmış oldukları sunumlarından değişen mevzuat çerçevesinde yapılan değişiklikler ve yenilikler hakkında bildiler verdiler.
KDV. İadelerinin hızlı bir şekilde yapılması için bu tebliğ ile evrakların tamamlanmasından sonra belli süreler getirildiği,
Perakende satış fişlerinin KDV. İadesinde toplu olarak bildiriminin kaldırıldığı,
Hizmet ihraçlarının eskiye göre daha zorlaştırıldığını
İfade ettiler.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KDV. Müdür Yardımcısı Seyhan KANDEMİR yapmış oldukları sunumlarından değişen mevzuat çerçevesinde KDV. Kanununun 13.üncü maddesi 14.üncü maddesi çerçevesinde getirilen değişiklikler ve yenilikler hakkında bildiler verdiler.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KDV. Müdürü Kamil KOÇ yapmış oldukları sunumlarında İTUS (İndirimli Teminat Uygulaması Sistemi) sistemi hakkında ve HİS (Hızlandırılmış İade Sistemi)  hakkında sunum yaptılar.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı KDV. Müdür Yardımcısı Mehmet Ali DANIŞMAN yapmış oldukları sunumlarında özel esaslar hakkında bilgiler verdiler. Özel esaslardan hangi koşullar sağlanması halinde Genel esaslara dönüleceği hakkında bilgiler verdiler.

84.Seri No.lu KDV. Genel Tebliğinden özel esaslardan genel esaslara dönüş için süre öngörülmediği yeni tebliğ ile süre öngörüldüğü,
Özel esaslara girmek için belge üzerinden hareket edilmeye başlandığını,
Özel esaslara girmek için evrakın doğruluğu ile ilgili olarak yazı yazılacağı 15 günlük süre verileceği, verilen bu süre zarfından olayın tevsik edici belgelerle tevsik edilmesinin isteneceği veya indirimlerden tenzili isteneceği, bunların yapılmaması durumunda özel esaslara tabi tutulacağını,
Anlattılar.

Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Meslek mensuplarından gelen çok sayıda soruya katılımcılar tarafından cevap verildi. Soru cevap bölümünün ardından plaket bölümüne geçildi. Plaket takdiminin ardından seminere son verildi. – See more at: http://www.ismmmd.org.tr/kdv-genel-uygulama-tebligi-semineri-yapildi#sthash.Scvl4PhJ.dpuf

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.