Önce Vergi Rekortmeni oldu, sonra Kar Payı Dağıttı !

Özelleştirmelerde  hep kıskanılır veya şüphelenilir .Her zamna Bir acaba vardır.Devletten düşük paraya alındı şimdi talan ediliyor diye .

Şimdi profesyonel yöneticiler ,yeni nesil yönetim anlayışı, Türkiyenin eski yıldızlarını parlatıyor.En yakın örneğini Kayseri de Kayseri Şeker Fabrikasında  yaşandı.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın 2014 dönemini kapsayan yönetim kurulu faaliyet raporunun yıllar sonra ilk defa oy birliğiyle kabul edilmesi , ortak inaçla herkesi  memnun  etti.

Geçmişte Fabrikanın kronikleşmiş, kangrenleşmiş tüm sorunlarını çözmek adına büyük adımlar atılmış, yatırımlar ve fabrikanın yenilenmesiyle ilgili bütün sorunları şimdi  halledilmiş durumda.Fabrikanın  ekonomik verileri  ;Toplam borcunun, öz kaynaklarının yüzde 24’ü olduğu, banka borcunun ise öz kaynaklarının yüzde 11’i civarında bulunduğu görülmektedir.  Bankacılık sektöründe Kayseri Şeker’in bilançosu için “altın bilançonun da üzerinde” nitelendirmesi   eski günlerine karşılık büyük bir  olumlu değişim olduğu görülmektedir.

Bu başarı   da herkesesin emeği oldıuğu  , çiftçisinin, çalışanının, yönetiminin ve hissedarlarının  hep birlikte olduğundan  güzel bir  tablo  sergilenmektedir.  Artık Kayseri Şeker,  5 yıl öncesiyle  karşılaştırıldığında  çok farklar olduğu ve  hayretlerde kalındığı  söylenmektedir. .Tüm bu değişim  yapılan değişiklikler ve modernizasyon sayesinde  gerçekleşmiş olup ,yenilenecek çok az bir yeri kaldığı yetkililerce  belirtilmektedir. Şeker sektöründe kota artmadan ciroyu yükseltebilmek pek mümkün değil ama artık Kayseri Şeker Fabrikası’nın bir standardı oluştuığuından ,geçen  yıl 122 milyon liralık karla Kayseri’de vergi rekortmeni olmakla kalmayıp çiftçiye  en yüksek geliri sağlamıştır. Gelinen bu  gurur noktasında  genel kurulda alınan kararla Kayseri Şeker özelleştirilmesinden sonraki 23 yılda ilk kez hissedarlarına kar payı dağıtılmıştır.

Kayseri Şekerde yüzler şeker gibi tatlı  gülüyor. Birlikten güç doğuyor.

El  ele  ,omuz omuza verilince gerçekleşmeyecek bir şeyin olmadığını anadolu insanı  bir kez daha göstermiş oluyor..

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.