SAĞLIK BAKANLIĞI Hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilere yönelik Düzenlemeler getirdi

KAMUHASTANELERİBİRLİĞİ

GENEL SEKRETERLİĞİNE

11.09.2014 tarih ve 29116 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete ile 6552 sayılı “İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun” yayımlanmış ve söz konusu Kanunun maddeleri ağırlıklı olarak yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Kanunun yayınlanmasını müteakip Kamu Hastaneleri Birlikleri ve bağlı sağlık tesislerimizi ilgilendiren bazı hususlara ilişkin olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

6552 sayılı Kanunun:

1.Maddesi ile; 4857 sayılı İş Kanununun 3 üncü maddesinin bazı fıkraları değiştirilmiştir. Anılan değişiklik ile İş Müfettiş raporlarına itiraz süresi 6 iş gününden otuz iş gününe çıkarılmıştır. Kamu idarelerince müfettiş raporlarına karşı yetkili iş mahkemelerine itiraz edilmesi ve mahkeme kararlarına karşı diğer kanun yollarına başvurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Ayrıca Kanunun 11 maddesi ile 4734 sayılı Kanuna eklenen madde ile de söz konusu itiraz veya diğer kanun yollarına başvurmayan kişilere her türlü aylık, ödenek, zam, tazminat dahil bir aylık net ödemelerin iki katı tutarında idari para cezası uygulanacağı hususu hükme bağlanmıştır.

  1. Maddesi ile; 4857 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin beşinci fıkrası değiştirilerek, üst işveren tarafından alt işverence ödenmeyen işçi ücretlerinin ödenip ödenmediğinin işçinin başvurusu üzerine veya aylık olarak resen kontrol edilmesi ve varsa ödenmeyen işçi ücretlerinin alt işverenin hak edişlerinden kesilerek işçilerin banka hesabına yatırılması yükümlülüğü getirilmiştir.

Kurumumuza bağlı birlikler ve bağlı sağlık tesislerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin ücretlerinin zamanında ve tam olarak ödenmesi hususunda; 4857 sayılı Kanun, ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri ile birlikte 24.12.2013 tarihli, 4915 sayılı ve “Hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin hakları” konulu genel yazımızda yer alan açıklamalar doğrultusunda işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

  1. Maddesi ile; 4857 sayılı Kanunun 56 ncı maddesine ilave fıkra eklenerek, alt işveren işçilerinden, alt işvereni değiştiği halde aynı işyerinde çalışmaya devam edenlerin yıllık ücretli izin sürelerinin, aynı işyerinde çalıştıkları süreler dikkate alınarak hesaplanacağı, alt işveren tarafından çalıştırılan işçilerin hak kazandıkları yıllık ücretli izin sürelerinin kullanılıp kullanılmadığının üst işveren tarafından kontrol edilmesi ve ilgili yıl içerisinde kullanılmasının sağlanması, alt işverenin ise tutmak zorunda olduğu izin kayıt belgesinin bir örneğini asıl işverene vermekle yükümlü kılınmıştır.

Kurumumuza bağlı birlikler ve bağlı sağlık tesislerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin izinlerinin kullandırılması hususunda; 4857 sayılı Kanun, ihale dokümanı ve sözleşme hükümleri ile birlikte 24.12.2013 tarihli, 4915 sayılı ve “Hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçilerin hakları” konulu genel yazımızda yer alan açıklamalar doğrultusunda işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

  1. Maddesi ile; 4857 sayılı Kanunun 112 nci maddesine eklenen fıkralar ile özetle, alt işverenler tarafından çalıştırılan işçilerin hak ettiği kıdem tazminatlarının ilgili kamu kurum ve kuruluşu tarafından doğrudan işçinin banka hesabına aktarılması öngörülmüştür.

Buna mukabil anılan maddede ayrıca, alt işverenler yanında çalışan işçilerin bu işyerlerinde geçen hizmet süresinin hesabı, alt işverenden ve alt işveren işçisinden istenecek belgeler ve ödeme süreci ile ilgili diğer usul ve esaslar Maliye Bakanlığı ve Kamu İhale Kurumunun görüşleri alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılan yönetmelikle belirleneceği belirtilmiştir.

10.Maddesi ile: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 62 nci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi değiştirilmiştir. Söz konusu maddenin yürürlüğe giriş tarihi 11.01.2015 olup, söz konusu değişiklikte özetle; personel çalıştırılmasına dayalı hizmetlerden hangi yardımcı işler için ihaleye çıkılabileceği hususuna Bakanlar Kurulunca karar verileceği hükme bağlanmıştır.

11.Maddesi ile; 4734 sayılı Kanuna ilave madde eklenmiştir. 11.01.2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan maddede;

a)Personel çalıştırılmasına dayalı hizmetler (danışmanlık hizmet alımları hariç) için ihaleye çıkılmadan önce Maliye Bakanlığından uygun görüş alınması zorunlu kılınmıştır. Bu nedenle süreklilik arz eden hizmet alım ihaleleri ile ilgili olarak Birliklerimizce gerekli planlamalar yapılarak sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir aksaklığa meydan vermeyecek şekilde gerekli tedbirler alınacaktır.

b)Personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri çerçevesinde çalıştırılan personelin ihale ve sözleşme konusu iş dışında başka bir işte çalıştırılamayacağı ve görevlendirilemeyeceği hükme bağlanmıştır. Aksine hareket edenler hakkında da ağır cezai müeyyideler getirilmiştir.

c)Bu nedenle personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarına ilişkin ihale dokümanlarının ihtiyaç duyulan tüm alanlar dikkate alınarak belirlenmesi ve işçilerin ihale dokümanlarında belirtilen işler dışında çalıştırılamaması önem arz etmektedir.

d)Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar çıkartılacak Yönetmelikle belirlenecektir.

Yukarıda 6552 sayılı Kanunun bazı maddeleri ile ilgili bilgiler verilmiş olup, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımları ve bu alımlar kapsamında çalıştırılan işçilerin haklarının korunması hususunda yayımlanmış ve anılan değişikliklere istinaden yayımlanacak olan ilgili mevzuat hükümleri ile birlikte Bakanlığımız ve Kurumumuz düzenlemeleri doğrultusunda hareket edilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve konunun Birliğinize bağlı tüm sağlık tesislerine duyuruln ası hususunda gereğini önemle rica ederim.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.