“TOKİ’den geliyoruz” diyenlere PARA ÖDEMEYİN !

TOKİ’nin sosyal konutları konut çekilişiyle satmasından yola çıkan dolandırıcılar, civardaki yurttaşlara gittikçe “Bize ön ödeme yaparsanız çekişte sizin isminizin çıkmasını sağlarız” diye konuştu ve para istedi. Kendilerini TOKİ görevlisi olarak tanıtan bu dolandırıcı kişiler ‘konut giriş ücreti’ ismini verdikleri sistemle çok sayıda yurttaştan para topladıkları kaydedildi. Konuyla alakalı yüzlece şikayet telefonu alan TOKİ, ismini kullanan dolandırıcılara karşı mücadeye başlattı.

Dolandırıcılık Olaylarıyla Alakalı TOKİ’den özel açıklama!

Piyasa şartlarında hane sahibi olamayan yurttaşlarımıza düşük taksit ve uzun vadeli ödeme seçenekleriyle konut sahibi olma olanağı sunan T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) “ismi” kullanılarak “sahtecilik ve dolandırıcılık” teşebbüslerinde bulunulduğu bilgisi edinilmiştir.

Yetkisiz kişilerce TOKİ ismi kullanılarak, kendilerine ait olmayan veya projede bulunmayan konutların satılmak istendiği istikametinde İdaremize çok sayıda şikâyet gelmiştir.

Bu kapsamda kimi kötü niyetli kişilerin, TOKİ ismini ve logosunu kullanarak “konut giriş fiyatı” isimi altında vatandaşlarımızdan para topladığı anlaşılmıştır.

TOKİ tarafından satışa sunulan konutların satış ve devir işlemleri sadece yetkili bankalar aracılığı ile yapılmaktadır.

TOKİ’den konut sahibi olmak isteyen yurttaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye saygı göstermemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.

Konut sahibi olmak isteyen yurttaşlarımızı “TOKİ” ismini kullanarak dolandıran ve dolandırmak isteyen bu kişiler ile ilgili, İdaremizce legal işlemler başlatılmıştır. Bu konuda “resmi evrakta düzmececilik ve dolandırıcılık” suçlamasıyla davalar açılmış olup, legal süreç devam etmektedir.

Kamuoyuna ehemmiyetle duyurulur.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.