Torbapak İflas Etti

Şirketlerimiz bir bir iflas haberleri gelmekte acaba bu seviyeye gelmeden önce şirketlerimiz bu acı sona nasıl gelindi ? Acaba şirket check up ları ve suistimal denetimleri yapıl dı mı ? Hangi şartlar bu acı sona itti analizi ve tetkiki iyi yapılmalıdır.Türkiye nin torba kömürde tanıdığı şirketin avı haberi kesinleştir ve iflas etti

Bankalara 76 milyon lira borcu olan Türkiye’nin sayılı kömür firmalarından Torbapak, iflas erteleme başvurusu ile gittiği mahkemeden iflas kararı alarak geri döndü. Mahkeme Torbapak’ın kurtarılamayacağını hükmederek iflas kararı verdi.

Merkezi Kocaeli Dilovası’nda bulunan ve Türkiye’nin önde gelen kömür şirketlerinden Torbapak (Torbapak Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.) için 2011 yılında iflas erteleme başvurusu yapıldı.

İŞÇİ ALIP BORÇLARI ÖDERİZ DEDİ AMA..

Gebze 2. Aslie Hukuk Mahkemesi’nde davası görülen Torbapak için son duruşma 12 Aralık cuma günü yapıldı. Duruşmada söz alan Torbapak’ın sahiplerinden Nurettin Arslan, iflas erteleme kapsamına alınmaları durumunda 6 ay içinde işçi alacaklarını, 2.5 yıl içinde ise tüm borçları ödeyebileceklerini savundu.

GELİR 3 BİN, ZARAR 145 BİN

Duruşmada, mahkemenin atadığı kayyımlar şirketin mali durumu ile ilgili bilgi verdi. Şirketin 76 milyon 506 bin TL borca batık olduğunu belirten kayyımlar, şirketin durumunda önemli bir değişiklik olmadığına işaret etti.

Davaya müdahil olan şirketlerden birinin avukatı iyileştirme raporunda 2013 yılı sonuna kadar 12,2 milyon TL net kâr elde edileceğinin belirtildiğini hatırlatarak “Ancak kayyım raporunda da belirtildiği gibi 2013 yılı sonunda 20 milyon 105 bin TL’lik zarar söz konusu. Ayrıca kayyım raporunda da belirtildiği gibi 2014 yılının ilk 3 ayında gelirinin 3 bin TL, zararının 145 bin TL olduğu belirtilmiştir. İflas kararı verilmesini istiyoruz” dedi.

AYLIK BİN TL İLE ZARARIN KAPATILMASI İMKANSIZ

Duruşmada söz alan alacaklı şirketlerden birinin avukatı ise “İyileştirme projesinin 3 ayağından biri sermayenin ödenmesi olup, bilançosu 180 milyon TL olan davacı şirketin ödeneceği belirtilen sermaye 300 bin TL gibi çok cüzzi bir miktar ancak karşılanabilmiştir. 31 Mart 2014 tarihli bilançoda şirketin aktifi ile pasifi denk görülmektedir. Ancak aktifte görünen 94 milyon TL’lik stok aslında gerçekte yoktur. Geleceğe dönük gerçekleşeceği söylenen anlaşma gibi daha önce de birkaç kez anlaşma olacağı ileri sürüldüğü halde bu anlaşmalar gerçekleşmemiştir. 180 milyon TL’lik bilançoda 76 milyon TL’lik zararın aylık bin TL kazanç ile kapatılması mümkün değildir, şirketin iflasına karar verilmesini istiyoruz” dedi.

İFLAS İDARE MASASI OLUŞTURULACAK

Mahkeme, katılan şirket avukatlarının son sözlerini aldıktan sonra kararını açıkladı. Mahkeme 12 Aralık 2014 saat 12:30 itibari ile Torbapak’ın iflasının açıldığına hükmetti. Kararın kesinleşmesi ile birlikte şirketin tasfiyesi için iflas idare masası oluşturalacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.