1 liraya ayakkabı gibi efsane indirim fırsatları

İstanbul’un tarihi, kültürel değerlerinden aldığı destekle moda ve alışverişte de dünyanın sayılı destinasyonlarından biri haline gelmesi amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İSF),

7-29 Haziran arasında gerçekleştirilecek. İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ortaklığındaki İcra Kurulu’nun organizasyonuyla hayata geçen İSF’nin tanıtımı İTO’da yapıldı.

Eğlence ve alışveriş

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye ve İSF Platform Başkanı Kadir Topbaş, şehirde artık klasik haline gelecek bir İSF’ye doğru gittiklerini söyledi. İstanbul’un önemli bir marka gücü olduğunu ifade eden Topbaş, Türk ekonomisinin yüzde 43’ünün bulunduğu İstanbul’un uluslararası anlamda da öneminin yadsınamaz olduğunu vurguladı. Topbaş, “Ancak İSF kente ticari açıdan önemli bir hareketlilik getirecek. 1 liraya ayakkabı alınabilecek imkan ve fırsatlar doğacak. Hem eğlence hem alışveriş” diye konuştu.

İTO ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ise İFS’nin sadece alışveriş festivali olmadığını belirterek, kuyumcusundan simitçisine, taksicisinden tekstilcisine üreticiyle tüketiciyi buluşturacaklarını vurguladı. Çağlar, “Ekonomi de yaşam da İSF’nin içinde olacak” dedi.

Çağlar, geçen yıl 8 milyar 250 milyon lira ciro ve 900 bin turistle kapattıkları festivalde, bu yıl 10 milyar ciroyu aşmayı hedeflediklerini ve 1 milyondan fazla turist beklediklerini sözlerine ekledi.

SİMİT VE MISIR DAĞITTILAR

Toplantıdan sonra Kadir Topbaş, İbrahim Çağlar Eminönü’de satıcılardan parayla aldıkları simit ve mısırı, vatandaşlara ve turistlere dağıttı. Mısır Çarşısı’na da geçen heyet, esnafla sohbet etti.

Yemekler bile indirimli olacak
“İstanbul Shopping Fest 2014, 6 Haziran’da Ortaköy Meydanı’ndaki gösteriyle açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yabancı şov grupları sahne alacak. Açılış partisi 7 Haziran’da Mall Of İstanbul’da gerçekleşecek. Açılış gecesine özel olarak gece yarısına (24.00) kadar açık olacak Mall Of İstanbul’da Ajda Pekkan konser verecek ve efsane indirimler gerçekleştirilecek. Marka sahipleri ürünlerini kendileri satacak. 9 Haziran ise Mahmutpaşa, Nuriosmaniye, Kapalıçarşı esnaf dernekleri ‘İstanbul’da Tarihi Alışveriş’ konseptli bir davet gerçekleştecek. 12 Haziran’da İstanbul’daki tüm kuyum ve mücevherat markalarının katılacağı ‘Altın Günü’nde indirim fırsatları sunulacak. 16 Haziran Yeme İçme Günü’nde TURYİD üyesi restoranların bir kısmında yemekler yüzde 50 indirimli olacak. Kapanış partisi ise 27 Haziran’da Vialand’de olacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.