Dünya Bankası’nın Türkiye için büyüme tahmini ?

Dünya Bankası Türkiye’de yılın ilk çeyreğinde sanayi üretiminin ihracatın büyümesiyle artmaya devam ettiğini ancak reel sektör ve tüketici güvenindeki zayıflamanın ileride iç talebi düşürebileceğini belirtti.

İlgili HaberlerFT: Türkiye ekonomisi Avrupa’yı etkileyecekMerkez Bankası’ndan sert faiz müdahalesiTL’deki düşüşe karşı MB’den acil toplantı kararıDevamı için tıklayın
İlgili KonularEkonomi, Türkiye
Banka, buna ek olarak yüksek enflasyon ve TL’nin daha önce diğer paralar karşısındaki zayıflığının özel tüketim ve yatırımlarda daralmaya neden olduğunu kaydetti.

Türkiye ekonomisi geçen yıl yüzde 4 büyümüştü. Banka’nın Türkiye için 2015 büyüme tahmini yüzde 3.5, 2016 tahmini ise yüzde 3.9. Türkiye’de ekonomi bu yılın ilk üç ayında yüzde 4.3 büyüdü.

Türkiye gelişmekte  olan ülkelerden karnesi en iyi olanlardan ,Yakın gelecekte büyük Siyasi ve ekonomik kriz beklenmediği ,büyümenin pozitif yönde devam edeceği  görülmektedir.

Büyüme hızı %5 altında kalmalarında ekonomik Reformların  yapılmasının tavsiye etmektedir.

Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerin büyüme oranının gelecek yıl ve 2016’da yüzde 5.5 civarında olmasının beklendiğini kaydetti.

Birçok zengin ülkede; özellikle ABD ve Euro bölgesindeki güçlü ekonomik büyümenin de bu sürece katkıda bulunacağı belirtiliyor.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.