Memur idi Patron oldu şimdi ise ..?

Yalçın Karaman. 2000’li yılların başına kadar Baltalimanı Kemik Hastalıkları Hastanesinde müdür olarak görev yapan Karaman’ın kurduğu şirketlerin temeli 7-8 yıl öncesine dayanıyor. Kısa sürede hızlı bir büyüme yakalayan Orion’un en dikkat çekici hamleleri, yaptığı satın almalar oldu. Sevindik Yemek, Doruk Yemek, Güntay Temizlik, Güntay Sosyal, RGS Grup, Real Grup’u bünyesine katan Orion, iflas ertelemeye gittiği süreçte çalışan sayısı 22 bine ulaşmıştı.

Orion Holding A.Ş., Orion Çamaşır Servis Hizmetleri A.Ş. ve Lavanta Turizm Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş.’nin iflas erteleme davasında mahkemenin kararı ise 11 Şubat’ta yapılan duruşmada alındı. Şirket avukatları yeni süre talebinde bulunsa da mahkeme bu talebi yerinde görmeyerek kararını açıkladı. Karara göre her 3 şirket için de iflas kararı çıktı. Kararla birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya ilgili müdürlüğe gönderildi.

İflaslarına karar verilen 3 şirketin toplamda 200 milyon TL’ye yakın borcu bulunuyor. Vergi ve SGK’ya olan borç miktarı 50 milyon TL seviyesinde. Piyasaya ve işçilere de yüklü bir borcu bulunan Orion’un Türkiye’deki bazı banka ve faktoring şirketlerine de borcu bulunuyor. Tasfiye sürecine alınan Orion’dan alacaklılar arasında iki büyük yabancı fon da bulunuyor. Körfez sermayeli Gulf Capital’ın 20 milyon dolar, Franklin Templeton Fonu’nun bir kolu olan Darby’nin ise 12.5 milyon Euro’luk bir alacağı bulunuyor. Franklin Templeton’un yöneticileri arasında ünlü spekülatör Mark Mobius de bulunuyor. Orion, yabancı fonlardan kaynak alımını, yeni şirket alımları için yapmıştı.

Memur olarak başladığı hayat serüveni iflas etme ile sonuçlandı

Uzmanlar Uyarıyor iflas ertelemeler ve iflaslar  artacak  ŞİRKETLER DİKKAT  . Acilen İç Denetim ,Hile  Denetim ,Suistimal Denetimi  yaptırmaları ve  önceden tedbir almaları gereklidir

Bu işin uzmanı şirketlerden danışmanlık almalıdırlar

Acı Sonuçla karşılaşmadan önce koruyucu tedbirler şarttır

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.