Ortaklıktan ayrılmak istiyorum ? artık kolay!

Son yıllarda  şirketlerin  kısmen veya tamamen el değiştirmesi, şirket birleşmeleri  ve şirket  bölünmeleri  oldukça  yaygın hale  gelmiştir.

Bu nedenle  şirketlerin  gerçek değerlerinin  bilinmesi  çok önemlidir Bunun sağlanması için  şirket  değerlemelerinin  çok sağlıklı bir şekilde  yapılması şarttır.

Şirket  değerlemesi  içinde formüller  bulunduran  teknik bir konudur. Formüllerin  içinde  ise  tartışma  konusu  olabilecek  ve tahmin  gerektirecek  maddeler  bulunmaktadır. Bir  şirketin  değerlendirilmesi sırasında  bu ayrıntıların  şirketleri  değerleyenler  tarafından  bilinmesinde  fayda vardır. Aksi takdirde  değerleme  sonuçları  sağlıklı  olmayacaktır

Şirketlere bu konularda yardımcı olan, ışık tutan  özel denetim şirketleri bulunmaktadır. Şirket ortaklıktan  ayrılmak istiyorum ne yapacağım ? sorusu bu uzmanlarda cevap bulmaktadır. Hisse değerini öğrenmek artık çok kolay görülmektedir.

Değerleme uzmanı Muhsin  Bilgi  ‘ İstanbul’ da  hizmet verdiklerini ve KOBİ  ölçekli firmalarda  ortaklıktan ayrılma veya ortak olma öncesi bu tür raporlar düzenlediklerini ve şirket ortakların bu çalışmalarda   kazançlı  olduklarını ‘ beyan etmiştir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.