Soma Faciası İş Güvenliğinin Önemini Artırdı

Soma’da meydana gelen maden kazası sonrasında tehlikeli iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliğine ilgiyi artırdığı öğrenildi.
Manisa’nın Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen maden kazasında 301 işçi yaşamını yitirmişti. Meydana gelen kazanın ardından iş sağlığı ve güvenliğine ilgi göstermeyen işletmelerin, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine ilgiyi artırdığı ve sertifika almak için işçileri yönlendirdiği öğrenildi.

Yatağan merkezli olup Muğla bölgesinde iş sağlığı ve güvenliği sektöründe hizmet veren   firmalar , inşaat, maden, üretim, bakım-onarım gibi sektörlerin, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun çıktığı günden beri iş sağlığı ve güvenliğine önem verildiğini ama  Soma’da meydana gelen maden kazasının ardından ise iş güvenliği uzmanları tarafından kontrollerinin yapılması gereken bazı işletmelerin, küçük sanayi işletmelerinin ve kısa süreli inşaat firmaları gibi küçük çaplı firmaların iş sağlığı ve güvenliğine ilgiyi artırdığı görülmektedir. Bu  da ne kadar önemli  zorunlu olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. İşveren neznin de  maliyet unsuru görülürken şimdi hayati önem taşıdığı bilinci geliştiği görülmektedir. Uzmanlar soma faciası  iş güvenliğinin önemi bir kez daha ne kadar çok önemli ve hayati olduğu, toplumca da anlaşıldığını belirtmekteler. Bu da bilincin yaygınlaşmasını artırmaktadır.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.