‘iflas erteleme piyasası’na iş dünyasından BÜYÜK İSYAN

iFLAS ERTELEMENİN ARKA PLANINDA İSYANLAR MI  VAR !

Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasının ardından oluşan ‘iflas erteleme piyasası’na iş dünyasının en tepe örgütü TOBB isyan geldi. İflas ertelemelerin  çoğaldığı son dönemlerde   alacakların ödenmemesinde  en büyük tehlike  olduğunu belirten  (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kötü niyetli bazı işletmeler alacaklılarını istismar etmek için iflas erteleme alıyor. Paranı alamıyorsun; bekle ki ne zaman iflas ertelemeyi kaldırtabilirsen. Böyle mantıksız bir şey olmaz” dedi.

Hileli iflas erteleme mi ?  Kötü Niyetten İflas erteleme mi?

iflas erteleme kararıyla borçlarından kurtulma yolunu tercih eden kötü niyetli firmalar, bu konuda çalışan özel hukuk büroları aracılığıyla alacaklılara, belli bir miktar ödemeyi teklif ederek, “Yoksa bir şey alamazsın” tehdidinde bulunuyorlar.

Bu konuda açıklama yapan  Hisarcıklıoğlu, konuşmasında bu kötü niyet  tehlikesine  dikkat çekti. Art niyetli kişiler tarafından hazırlanan, firmaların isimlerinin yer aldığı “asılsız kara listelerin” internette dolaştığını aktaran Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti.

“Batacaklar iddiasıyla kara liste yayınlanınca bazı bankalarımız baykuş gibi onların üzerine atlamaya başladı. Bu listeyi gören bankalar kredileri kapatmaya girişti. Listede adı olan firmalar, ‘Bizim böyle bir sıkıntımız yok’ diye ilan vermeye başladı. Bunu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı’na aktardığını belirti.”Önlem alınması gerekliyakında piyasa bo kunuda çok mağdur olacaktır.

Piyasalar da yeni beklenti için yeni hkayelere ihtiyaç var .Türkiye’de kişi başına gelirin yeni bir hikaye yazılabilirse 17 bin dolara ulaşacağını belirten Hisarcıklıoğlu, “Buna odaklanmalıyız. Kavgaların içinde boğulursak kendimize yazık ederiz” dedi. İlk üç aydaki gelişmelerin bir an için moral bozduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ama enseyi karartmaya gerek yok” ifadesini kullandı.

İşverenler piyasaların açılmasını beklerken alacaklarının iflas erteleme ile gecikmesi  mağdur etmektedir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.