iş davalarında İŞVEREN DAVAYI NASIL KAZANIR ?

İş Davaları Hukuk Mahkemelerinde en kolay ve kısa sürede sonuçlanan davalardır. Genel de karar yüzdesi %90 işçi- %10 işverenden yana tecelli eder . Davanın işçi tarafı olmak istenilir.Çünkü Haksız ve mağdur taraftır anlayışı hakimdir. Bazende SGK kurumu ile şirket davaları vardır ki genelde kurum lehine kararlar coğunluktadır.
Peki hep kaybeden taraf İşveren mi olacaktır ? Adeta bu sonuçlar kaderi mi dir ?
Elbette hayır.
İşveren yükümlü ve sorumlu taraftır. Basiretli -tedbirli ve baskın taraftır. Tüm tedbir ve önlemi alacak taraftır.
Öncelikle işletmeler de ;
a- Dava açılmadan önce işveren ön tedbir ve hazırlıkları yapmalıdır.
b-Çalışanın işe girişi ile işverene karşı iş akdi ile başladığı an itibariyle sorumlulukları başlar . Sözleşme sözlü veya yazılı da olsa aynıdır.
Önce sözleşme- işin tanımı- işyeri politikaları-işçi özlük dosyası -iş sağlığı -iş güvenliği vs. gibi işlemler ve prosedürler yerine getirirlmelidir.
Öncelikli görev her zaman iş ve işçi sağlığı gelir .
c-İşçi ile ilgili mali ve hukuki hazırlıklar ve dökümanlar hazırlanmalıdır. Mevzuata uygun ve kanunilik ilkesine uyulmalıdır.
d-İşçi ; İşe girişi ile ve işe son verilmesi arasında geçen zamanda işyerine ve işine karşı vazife-sorumluluk ve yükümlülükleri -eğitimleri – yetkinlikleri gibi vazifeleri ayrıntılı tanımlanmalı ve düzenlenmelidir.
e- Yapılacak bu tür Ön tedbirler işçiyi-işyerini-işvereni korur ve verimliliğini artırır.
f-Dava öncesi mutlaka profesyonel adli bilirkişilerden- uzman adli muhasebe uzmanlarından durum analiz raporları-denetim raporları gibi Raporlar alınmalıdır.
g-Mahkemelerde dava dosyalarında delil-evrak -döküman ve kararlarda etkileyecek çalışma yapılması gereklidir
Konunun uzmnaı Adli Muhasebe Uzmanı Muhsin Bilgi ‘ Dava öncesi hazırladığı Raporlar sayesinde bir çok dava kazanmada etkili olduğunu ve dava danışmanlığı yaptığı işveren dosyalarında bir çok eksiklikler tamamlandığı için işveren lehine dava kazanıldığını belirtmektedir.Avukatla birlikte süreçte profesyonellerden faydalanılmalıdır.
Dava açılmadan önce kazanılmalıdır.
Özel ve Kurum davalarında dava öncesi hazırlanan Tespit Denetim Raporları-Suistimal Denetimk Raporları- Haklı Fesih Raporları ile bir çok işveren dava kazanmaktadır.
Profesyonellerden faydanılması işverenin lehine olmaktadır. Bir çok avukat ofisleri ile birlikte çalıştıkları davalarda dava danışmanı olan M.Bilgi dava açılmadan önce-veya dava sürecinde ki birlikte çalışmalar sayesinde sonuçlar pozitif yönde tecelli ettiğini belirtmektedir.
Dava açılmadan dava kazanmak ,Maç a hazırlıklı çıkmak gibidir.
Öncelikle SAYGILAR benim geçirdiğim iş kazasını özetle kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım şimdiden çok teşekkür ediyorum,kaynakçı olarak bir özel firmada yaklaşık 3 aya yakin çalıştım,ancak 3 aya yakın kaynak yaptığım esnada bileğim zorlanarak çok acılı bir ağrı oluştu hemen yetkili ustaya bildirdim, buz koyma falan derken hastahaneye vizite kağıdı verilerek gönderildim iş yerindeki araçla hastahane kapısına bırakıldım,bilegimde olan ağrıyı gösterdim doktora zaten şişmişti hafiften,yapılan muayene ve tetkik sonucu bilek kırığı olduğu söylendi, alçıya alınarak 1 aylık rapor verildi,ardından 25 gün,ameliyat oldum 1 ay daha rapor verildi.ancak işveren beni telefonla aradı (daha önceden kendim görüşmek istemiştim sekreterinden) buyur canım falan derken abi ben iş kazası geçirdim ama arayan soran yok demeye getirmeden hemen YA CANIM işte aslında o iş kazası değil sende bende biliyoruz ki, senin ayağına profil falan düşmesini işte falan filan,işte gene biz iş kazası tutanağı tutuk ve versin,bütün raporları iş kazası olarak aldım ayrıca. Benim burda maddi MANEVİ haklarım nedir.bu işveren BENİ çok zor bir DURUMA KOYDU maddi ve MANEVİ olarak.ne yapmam gerekir, cevabınız için çok teşekkür ediyorum.
Sayın
Mehmet Bey ;
İş kazası sayılabilmesi için işyerinde ssk lı çalışan olmanız ve diğer şartların mevcut olması lazımdır,
Aranan şartlar ;
1-İş kazası iş yaparken işyerinde gerçekleşmesi gerekir
2-Doktor raporu önemlidir,Raporda kırığın neden olduğu açıkça belirtilmesi gerekir
3-İş kaybından dolayı iş yoksunluğu,işe iade gibi haklarınız olur
4-Uzman bir avukat ile dava açabilirsiniz
5-İstanbul da iseniz sizleri avukatlarımızla görüştürebiliriz
saygılar
ben 10 sene ozel bir firmada kaynakci olarak calistim bunlar beni isi yavaslatiyon diye tazminatsiz cikardi mahkemeyi kazanma sansim ne kadar tesekkurler
Sayın
Mehmet Beyefendi;
Bu konuda 5 yıl süre içinde her zaman dava açabilirsiniz.eğer haklarınızı almadan sizleri çıkardılar ise herzaman talep etme hakkına sahipsiniz ve kazanırsınız.Şimdi önce arabuluculuk sistemini işletilmektedir
İş feshinde Haklı bir sebep yok ise siz kazanırsınız,
yavaşlatma-performans düşüklüğü gibi sebepler için rapor ve tespit gereklidir
İşyerind eböyle bir rapor -ihtar ve disiplin cezanız yok ise talep edin ve tahsil edilebilir diye tavsiyemiz olur
saygılar
Merhaba ben 2012 yılından beri bir iş yerinde çalışıyordum benim sigorta girişim 2017 yılında oldu 2018n sonuna doğru işten ayrıldım sonra hizmet tespiti davası açıldı benim 2 tane şahidim var karşı tarafın da 6 tane yalancı şahidi var benim aleyime tanımadıklarını dair ifade verdiler benim şahitlerim ise biri arkadaşım diğeri de esnaf orada babamın arkadaşı babam esnaf olan kişiyi ziyaret edip benim orada olduğumu söyledi. Böyle mahkemeye ifade verdi. Çok verimli geçmedi yani avukatım da bu gidişle kaybedeceğimizi söylüyor. Benim belgelerim var kredi kartı ekstrem müşterilere benim mailimden firma adına gönderdiğim işler var kargo ne almışlar onlar iş yerine gelmiş onların faturaları var onların hepsini delil olarak verdim ben bu durumda kazanamaz miyim
Sayın
DERYA FRAT
Hizmet tespit davası gidişatı ,evrak ister,belge önemlidir
SSK Müdürlüğüne şikayet edebili davanızdan bahsedebilir ve davaya taraf olmalarını saplayabilirsiniz
SSK Müdürlüğünce geriye dönük evrak incelemesi ve müşterilerle olan evrakları sunabilirsiniz
Kazanmak için çalışın
Eliniz kuvvetli ise kazanabilirsiniz
BEN MANISA BÜYÜK ŞEHIR TARAFINDAN TEK TARAFLI İŞİM FES EDildi vetepligat yok imza yok ve 11 gün başka birimdesigortasız çalıştırdılar beni birimden bir birime geçtiğimde ettesigün işimi tek taraflı fes etmiş neyapmam lazım
Sayın
ABDULLAH Beyefendi;
dava açma hakkınız her zaman vardır
önemli olan hakklı sebebiniz olmalı?
tazminat isteme hakkınız,işe ide isteme hakkınız hakkında ki haklarınızı uzman hukukcudan öğrenebilirsiniz