HİLEYİ KURUMLAR YAPIYOR BEDELİNİ VATANDAŞ ÖDÜYOR …

Hile yaparken temel  düşünce haksız şekilde kazanç sağlamaktır..Bedelini  ya işveren ya da vatandaş öder..Şirketlerde yapılan hileler özek denetçiler vasıtasıyla ortaya çıkarken vatandaşa yapılan ve ödetilen  hilelerde devlet ve kurumları  devreye girmektedir.Hilelerin ortaya çıkmasında en önemli araç ihbardır. Hem işverenlere  çalışanların yaptığı hilelerde  hemde işverenin vatandaşa veya devlete karşı yaptığı hilelerin ortaya çıkmasında  bilinç ve kontroller çok önemlidir.

Artık devlet kurumları  denetimler yapmakta ve yüksek cezalar kesmektedir. Aracımıza her gün kullandığımız akaryakıtta yapılan hileler tespit edilip  firmalara yüksek cezalar  kesildi.

EPDK motorine yağ karıştırarak tağşiş ettiği ve hile amacıyla ürün bulundurduğu gerekçesiyle 16 akaryakıt şirketine 12.5 milyon TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 16 şirkete toplam 12 milyon 472 bin 16 TL idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Kurul kararlarına göre, bu firmalara, motorine yağ karıştırılarak tağşiş edildiği, tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürünlerin istasyonda bulundurulduğu, ulusal marker seviyesi geçersiz ve teknik düzenlemelere aykırı akaryakıt ikmali yapıldığı, mühürlenmiş olan istasyonda plastik ve gizli tank bulundurulduğu, mühürlenen istasyonda satış faaliyeti yapıldığı, mühürlenen istasyonda, pompa takılmak suretiyle piyasa faaliyeti yapıldığı gerekçeleriyle toplam 12 milyon 472 bin 16 TL idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Şimdi bilinçlenme zamanı

Fark edilemeyen hilelerin hem vatandaşa hemde devlete hemde işverene yüksek bedelleri olmaktadır.

Kontrol emniyete mani değildir.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.