Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi seçiliyor

YARIŞMAYA BAŞVURU KOŞULLARI
Türkiye 100 yarışmasına 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek. Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle:
“Türkiye 100’e başvuracak şirketler, en az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500.000 ABD doları gelire/ciroya sahip olmalı ve 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 artırmış olmalı.
Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmalı.
Şirket merkezi Türkiye’de olmalı. Ancak şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz.
Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir, ancak hisselerinin yüzde 51’i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmamalı.
Şirket kar amacı gütmeyen bir kuruluş, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket olmamalı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, girişimciliğin geliştirilmesi meselesinin TOBB’un en önemli önceliklerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin girişimci sayısının artması ile birlikte daha fazla büyüyeceğine inandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir. Anadolu’nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimcimiz var. Bu girişimcilerimiz en büyük varlığımızdır. TOBB’un öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network’ün yürüttüğü Türkiye 100 Projesi’yle bu girişimcilerimiz dünyaya tanıtılacak” diye konuştu.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.