Hükümet’ten KDV oranlarında indirim

AK Parti Milletvekili Recai Berber yüzde 18 olan KDV oranının yüzde 10’a indirilmesi gerektiğini belirtirken, gelir kaybına karşı ise ilk etapta ÖTV artışı önerdi.

Habertürk’ten Rahime Ak’ın haberine göre; Cari açığa yönelik taksit ve vergi önlemleri alan hükümet, son dönemde hem vergiyi yüksek bulduğu için hem de vergide sadeleştirme adına KDV indirimi hazırlığına başladı. KDV’den oluşabilecek kayıplar için ilk etapta ÖTV oranlarının artırılması gündemde.

Bu müjdeyi önceki gün düzenlenen Maliye Hesap Uzmanları Vakfı’nın panelinde konuşan Meclis Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber verdi.

Berber, Katma Değer Vergisi’ndeki kayıpların vergi oranlarındaki yükseklikten kaynaklandığını ifade ederek Maliye Bakanlığı’nda bu doğrultuda KDV’nin düşürülmesini öngören bir çalışma yapıldığını açıkladı. Berber, yüksek vergilerin vergi kaçağına neden olduğunu dile getirerek “Ben vergi oranlarının düşürülmesinden daha liberal politikaların uygulanmasından yanayım” diye konuştu.

HANGİ ÜRÜNLERİN KDV’Sİ İNEBİLİR

-Gündemde olan KDV indirimi ile KDV’si yüzde 1 olan ürünlere dokunulması beklenmiyor. Bu ürünler buğday, ekmek, üzüm, fındık, zeytin, patates, soğan gibi yiyecekler ile gazete, buhar kazanları ve bazı makinelerden oluşuyor.

-KDV oranı yüzde 8 olan ve yüzde 1’e indirilmesi veya yerinde kalması beklenen ürünler tekstil ürünleri, sinema, tiyatro, kitap, dişçilik malzemeleri, tarım makineleri, otel konaklama hizmetlerinden oluşuyor.

-İndirimli orandan yararlanmayanlar ise lüks konutlar, mobilya, beyaz eşya, bilgisayar.

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.