Gençler GSS PRİM Kıskacında

18 yaşını tamamlamış bir genç Üniversite öğrencisi de olsa ayda 30 günden az çalışan öğrencilere, SGK önce ayda 129 lira borç çıkarıyor, sonra da ana-babasının ikamet ettiği memleketlerine gidip bir ay içinde gelir testi yaptırmalarını istiyor.
Otobüs parası bulup bir ay içinde memleketlerine giderek gelir testi yaptıramazlarsa borç bu sefer 257 lira olarak birikmeye başlıyor.
Gelir testine giderlerse gelir testi sonucuna göre;
– Aylık geliri, asgari ücretin üçte biri (357.16 lira ile 1071.5 lira arasında) ise 43 TL,
– Aylık geliri, asgari ücret ile asgari ücretin iki katı arasında ise 129 TL,
– Aylık geliri, asgari ücretin iki katından fazla ise 257 TL.
– Gelir testine 1 ay içinde gitmezse de geliri ne olursa olsun 257 lira.

Öğrencisin ve çalışıyorsan, üstelik de ayda 30 gün değil de daha az çalışıyorsan SGK’ya “prim ” ödemek zorunda kalmaktadır.

Uygulama gereğince, ne olursa olsun ayda 30 günden az çalışanların öğrenci olup olmadığına bakmaksızın SGK, “Çalışmadığın (30 günden eksik) günlerin GSS primlerini ödemek zorundasın” diyor.

Ödeme rakamı için de gelir testine gitmek zorundalar. Gelir testinde de eziyet var; okuduğun il veya ilçedeki kaymakamlığa değil, ailenin ikamet ettiği il-ilçedeki kaymakamlığa gitmek zorundasın.

Yani hem harçlığın yetmiyor, çalışmak zorundasın, çalışınca SGK sana GSS borcu yüklüyor,

GSS borcun için de okuduğun yerden kalkıp ailenin yanına gidip gelmek lazım.

Gariban öğrencinin omuzlarındaki yük yetmezmiş gibi bir de SGK omzuna binip eziyet üstüne eziyet yapıyor.

ama yeni çıkacak TORBA Kanunda  geçmişte  borcu olan gençlere müjdeli haberler geleceği ümit ediliyor

Devlet baba şefkatli ellerini  acilen gençlere uzatması gerekiyor

Muhsin Bilgi

Muhsin Bilgi

1970 yılında Sakarya - Geyve - Taraklı ya bağlı Yeniköy doğumludur. İlkokulu babasının memuriyeti sebebiyle Geyve-Eşme Köyü ilköğretimde tamamladı. Ortaokul – Lise öğrenimimi Geyve ilçesinde tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü 1992 Güz Dönemi Mezun oldu. 1992-1996 Yılları arasında Serbest Muhasebeci olarak değişik firmalarda çalıştı.. 07.01.1997 Tarihinden itibaren SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİR olarak, kazandığı sertifikalar la da değişik firmalarda danışmanlık hizmetleri sunmakta olup, ortağı olduğu ve Ülkemizde Hile Yolsuzluk ve Suistimal alanında ilk şirket olan ve konusunda uzmanlardan oluşan MUHSİN BİLGİ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş. ile de firmalar da Hile - Yolsuzluk ve Suistimal check -up , Eğitim ,Denetim çalışmaları hizmetlerini sunmaktadır... Ayrıca Kazandığı Sertifikalar olarak; 1- İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından 2002- 2005 yıllarında aldığı BİLİRKİŞİ SERTİFİKASI 2- Ankara –Hazine Müsteşarlığından 2004 yılında aldığı SİGORTACILIK BAĞIMSIZ DENETİM SERTİFİKASI 3- Ankara TURMOB –İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Akademi si tarafından 2010 yılında ADLİ MUHASEBE UZMANLIĞI SERTİFİKASI 4- Sermaye piyasası lisanslama Sicil ve Eğitim Kurumu tarafından 21.01.2013 Tarih ve Lisans No: 802807 olan SERMAYE PİYASASINDA BAĞIMSIZ DENETİM LİSANSI 5- T.C Kamu gözetim Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarfaından Tarih:27/09/2013 ve Sicil No:1984 olan BAĞIMSIZ DENETÇİ BELGESİ Uzmanlık Sertifikalarının Sahibi olup , internet web siteleri ile de Türkiye de alanında uzmanlardan oluşan ,ekibe sahip olarak , hizmet sunmaya devam etmektedir.. Sahip olduğu sertifikalarla İstanbul da değişik mahkemelerde mali bilirkişilik yapmaktadır. Bunlar ; Asliye Hukuk – Asliye Ceza Mahkemelerinde - İş Mahkemelerinde –Ticaret ve Vergi Mahkemelerinde BİLİRKİŞİ olarak görev yapmaktadır. İngilizce bilmekte olup, üç çocuk babasıdır

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.