Bir Günde Bir İşlemle ŞİRKET KURULUŞU

Bir günde Bir işlemle şirket kuruluşu

Şirket kuruluş işlemleri geçmişe göre daha hızlı ve daha formal işlemleri azaltılarak kolaylaştırılmaktadır. Eskiden bir hafta süreç  yeni dönemde bir günde bir işlemle gerçekleşecek artık.

Ticaret sicil  müdürlüklerini şirket kuruluşlarında  işlem yapılan tek ofis haline gelmektedir.Artık tek noktadan yarım günde ve hiç bir aracıya ihtiyaç duyulmadan şirket kurulabilecek.Her şey mersis ortamında gerçekleştirilecek. Şirket kuruluşunu 7 işlemden 1 işleme indirilmektedir.Sosyal Güvenlik Kaydı ,SGK ya gitmeye gerek kalmadan Ticaret Sicil Müdürlüğünde şirket kuruluşu esnasında elektronik olarak gerçekleşecek.Banka yolu ile ödenen Rekabet Kurumu payı yıl başı itibariyle Ticaret Sicil Müdürlükleri vasıtasıyla ödeme işlemine başlandı.Kuruluş aşamasında imza onayı ve defter onayı yalnızca ticaret sicil müdürlüklerinde gerçekleştirilecek.Böylece defter tasdikleri noterden masraf kalemi azaltılmış olacak.Şu anda uygulamada yeni kurulan şirketlerin defter onaylarında harç uygulaması yoktur,buda defter tasdik ödemelerini yarı yarıya indirmektedir.

Şirket kuruluş aşamasında talep edilen  %25 lik sermaye blokajı şartının kaldırılması söz konusu.Buda daha fazla sermayeli şirket kuruluşunun önünü açacaktır.

Şirket kuruluş aşamasında vergi dairesi tarafından gerçekleştirilen yoklama  risk bazlı olarak gerçekleştirilecek.Mali Müşavirlik sözleşmesi ile  ve yeni kuruluşta mersis otomatik vergi numarası oluşturmaktadır.Artık her şirkete yoklamaya gidilme uygulaması kaldırılmış olacak .

Artık yeni düzenlemelerle ticaret sicilinden çıkan müteşebbis şirketini kurmuş olarak  işine başlayacak

Şirket kuruluşunda Müjde ve kolaylık getirecek uygulama en kısa sürede yürürlüğe girmesi beklenmektedir.

Böylece Şirket kuruluşu hızlı,basit ve pratik olacaktır.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.