sukuk ihracı

Kuveyt Türk’ün  5 yıl vadeli 500 milyon dolar nominal değerli sukuk ihracı yüzde 5,162 rekabetçi bir getiri oranı ile fiyatlanmasına rağmen 6,5 kat fazla talep ile karşılaştı.

Kuveyt Türk’ten yapılan açıklamaya göre, ihraca Körfez bölgesinden olduğu kadar, Avrupa’dan ve Asya’dan da 170’ten fazla uluslararası yatırımcı ilgi gösterdi. Talep defterinin kapanmasının ardından dağıtım listesi yüzde 45 Körfez bölgesi yatırımcılar ve yüzde 55 diğer uluslararası yatırımcılar şeklinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan , Kuveyt Türk’ün 3. uluslararası sukuk ihracında talebin seviyesinden ve bölgesel çeşitliliğinden oldukça memnun olduklarını belirterek, şu ifadlere yer verdi:

“Önceki ihraçlarla kıyasladığımızda bu ihracımızdaki kira sertifikalarının ikincil piyasalarda daha likit olacağı ve Türkiye’den gerçekleşecek yurt dışı ihraçlar için yeni gösterge olacağı görünmektedir. Önceki ihraçlarımızda da olduğu gibi, uluslararası yatırımcılar Kuveyt Türk’e olan güvenlerini ve Kuveyt Türk’ün ve Türkiye’nin orta-uzun vadeli riskini alma iştahlarını tekrardan ortaya koymuşlardır. Katılım bankacılığı sektörünün süre gelen gelişimi, bu tip uluslararası sukuk ihraçlarının başarılı bir şekilde gerçeklemesinde etkili olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Katılım Bankacılığındaki uzun vadeli fonlama araçlarının daha da fazla geliştirilmesi için sukuk ürünlerinin önemini vurgulayan, Kurumsal & Yatırım & Uluslararası Bankacılık ve Hazine’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Albayrak da söz konusu ihracın kurumsal fonlama, proje finansmanı gibi orta ve uzun vadeli fonlama işlemlerindeki büyüme hedefleriyle oldukça paralel olduğunu vurguladı.

Albayrak, “Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı birimlerimizin çözüm odaklı yapılandırma yaklaşımı mevcut ve portföyümüze katılmakta olan kurumsal müşterilerimiz arasında çok fazla ilgi gördü. Önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirilecek sukuk ihraçları şüphesiz bu büyümeyi tamamlayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.